שופט ביהמ"ש העליון, השופט ניל הנדל הורה בסוף השבוע שעבר לפרקליטות המדינה להגיש את תגובתה לעתירה שהגישה תנועת אומ"ץ לבג"צ, בנושא הימנעות המשטרה והרשות לניירות ערך לחקור חשדות להענקת שוחד ע"י חברת סימנס לבכירים בחברת החשמל
בג"ץ הורה לפרקליטות המדינה להגיב על עתירת אומ"ץ בנושא חקירת החשד לשוחד שהעניקה חברת סימנס לבכירים בחברת החשמל
שופט ביהמ"ש העליון, השופט ניל הנדל הורה בסוף השבוע שעבר לפרקליטות המדינה להגיש את תגובתה לעתירה שהגישה תנועת אומ"ץ לבג"צ, בנושא הימנעות המשטרה והרשות לניירות ערך לחקור חשדות להענקת שוחד ע"י חברת סימנס לבכירים בחברת החשמל.
בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד יצחק מינא נגד שר המשפטים, היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה, מפכ"ל המשטרה והרשות לניירות ערך נדרשו המשיבים להבהיר מדוע לא ימצו את החקירה שהחלה לפני מספר שנים, בחשד שבכירים מחברת החשמל ומחוצה לה קיבלו שוחד מחברת סימנס כדי לשכנע את חברת החשמל לרכוש טורבינות של חברת סימנס עבור חברת החשמל.
עוד נטען בעתירה כי על פי החשדות, העבירה חברת סימנס את כספי השוחד דרך חברת אוקפילד אשר שמשה כצינור להעברת הכספים. כספי השוחד מוערכים ב-20 מיליון דולר שמהם קיבל חלק קטן השופט לשעבר דן כהן, והחשש הוא כי יתרת כספי השוחד הועברו לדמויות נוספות מבלי שהדבר נחקר ע"י הרשות לניירות ערך.
בעתירתה מבקשת תנועת אומ"ץ לדעת מדוע לא נחקרו בכירים אחרים בחברת סימנס וחברי דירקטוריון של חברת החשמל הנוגעים לפרשה. הטענה המרכזית בעתירה מתייחסת לשאלת ההתיישנות, שכן עבירת השוחד מתיישנת כעבור 10 שנים, והואיל והמעשים מתייחסים לשנת 2002 קיים חשש כי אי נקיטת צעדים מהירים, תגרום לכך שתהיה התיישנות על העבירות לכאורה, ולא ניתן יהיה להעמידם לדין גם אם ימצאו ראיות נגדם.
לפני כשנתיים הגישו סימנס העולמית וסימנס ישראל תביעה כנגד מנהלה לשעבר בישראל, אורן אהרונסון, וגיסו, שלמה דניאל, על סכום של 81 מיליון שקל על חלקם לכאורה בפרשת השוחד, והוצאת כספים במרמה.