המשרד להגנת הסביבה ערך תרגיל לאומי לטיפול בזיהום ים בשמן, במסגרת התכנית הלאומית למוכנות ותגובה לאירועי זיהום ים בשמן (תלמ"ת) אשר אושרה בממשלה במאי 2008. מטרת התרגיל הוא שיפור המוכנות וההתמודדות עם אירועי זיהום ים וחופים בשמן מול חופי הארץ.
המשרד להגנת הסביבה ערך תרגיל התמודדות עם זיהום בשמן שנפלט מקידוח מול חופי הצפון
המשרד להגנת הסביבה ערך תרגיל לאומי לטיפול בזיהום ים בשמן, במסגרת התכנית הלאומית למוכנות ותגובה לאירועי זיהום ים בשמן (תלמ"ת) אשר אושרה בממשלה במאי 2008. מטרת התרגיל הוא שיפור המוכנות וההתמודדות עם אירועי זיהום ים וחופים בשמן מול חופי הארץ. למרות השיפור העצום ברמת המיומנות והיכולת המקצועית להיערכות ומוכנות לטיפול בזיהום ים וחופים, ישראל אינה עדיין ערוכה על פי התכנית הלאומית למוכנות ותגובה (תלמ"ת) בכל הקשור לתקנים, תקציב וציוד ייעודי. מדובר במציאות מטרידה במיוחד לאור תגליות הגז והנפט בים העמוק מול חופי ישראל ובצל האסון האקולוגי שהתרחש ב 2010 במפרץ מקסיקו.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי מניתוח ראשוני של התרגיל עולה, כי קיימת מומחיות ומיומנות לטיפול בזיהומי שמן בים ובחופים, ויש עלייה חיובית ומשמעותית ברמת המוכנות וביכולת ההתמודדות בקרב גופים שונים שהשתתפו בתרגיל (כמו: הרשויות המקומיות בחופיהן פגע הזיהום, חברות קבלניות ומוסדיות) כמו גם יכולת ניהול אירוע בקנה מידה כזה. מאידך, עולה כי קיים מחסור בכח אדם מיומן, בציוד ייעודי ובתקציבים.
במהלך התרגיל נבחן שיתוף הפעולה בין אגף ים וחופים של המשרד להגנת הסביבה ובין גופים רלוונטיים כמו רשות הספנות והנמלים במשרד התחבורה, משטרת ישראל, חברת נמלי ישראל, עירית חיפה, עירית עכו, נמל עכו, חברת נובל אנרג'י, רשות הטבע והגנים וחיל הים, וכן נבחן שיתוף הפעולה עם חברות פרטיות כמו "גל-ים" ו"מעגן".