חברת פאוור וואן (power- one) עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק פתרונות ויסות מתח חשמלי לשימושים תעשייתיים. החברה, הקיימת כבר כארבעים שנה, פועלת בתחום האנרגיות המתחדשות כעשר שנים ומתמקדת בעיקר בתחום הפוטו וולטאי ואנרגיית הרוח. החברה המדורגת שניה בעולם, כאשר היא נחשבת לחברה המובילה בגרמניה ומספר שתיים באיטליה, מסתכלת כעת לעבר שווקים חדשים באירופה וכן לעבר השוק הישראלי. בראיון בלעדי לפורטל תשתיות, מספר נשיא החברה, אלכס לברן מדוע, למרות הקשיים הרגולטוריים במדינה, היא עדין מהווה מקור משיכה עבור החברה.
ראיון : נשיא פאוור וואן: ישראל צריכה להיות מובילה בעולם בתחום הסולארי מאת:ארנון מעוז
צילום: ארנון מעוז
חברת פאוור וואן (power- one) עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק פתרונות ויסות מתח חשמלי לשימושים תעשייתיים. החברה, הקיימת כבר כארבעים שנה, פועלת בתחום האנרגיות המתחדשות כעשר שנים ומתמקדת בעיקר בתחום הפוטו וולטאי ואנרגיית הרוח. בראיון בלעדי לפורטל תשתיות, מספר נשיא החברה, אלכס לברן, מדוע למרות הקשיים הרגולטוריים בישראל, היא עדין מהווה מקור משיכה עבור החברה.
לאן שואפת החברה להגיע בשוק האירופאי?
נכון להיום, אנחנו מדורגים כחברה המובילה באיטליה, מקום שני בגרמניה וכעת אנחנו מסתכלים לעבר השווקים החדשים ביוון, בצרפת, באנגליה וגם בישראל. אנחנו שואפים להיות מס' 1 בישראל אך אנו יודעים שבשל העובדה שנכנסו לשוק הזה מאוחר, זה עשוי לקחת לנו קצת זמן.
מה אתם חושבים על הרגולציה בישראל?
הרגולציה בישראל מתפתחת לאט אבל אני חושב שאם הממשלה תחליט להקצות יותר משאבים לענף הפוטו וולטאי זה יתרום מאוד לגידולו. יש לנו מספר מוצרים אטרקטיביים לשוק הישראלי ויש לנו מספר שותפים מובילים בשוק שיאפשרו לנו להגדיל את נתח השוק שלנו בארץ. בשל העובדה כי ישראל היא ארץ רווית שמש, אנחנו צריכים להיות מובילים בעולם בתחום הסולארי. אנחנו צריכים להיות אלה שמספקים טכנולוגיות מובילות בתחום לשאר העולם. המדינה צריכה לאגד את כל המוחות הגדולים הקיימים בה ולהשקיע באנרגיה חלופית כדי לאפשר זאת. אחרי הכל, השמש היא הבית שלנו.
מה הייחוד של המוצר שלכם מבחינה טכנולוגית?
הערך המוסף שלנו הוא בהכנסת חדשנות לשוק. אנחנו מספקים פתרון כולל שמאפשר ללקוח להחזיר את ההשקעה שלו בקצב מהיר מאוד. המוצר החדש שאנו מציגים כאן הוא ממירים שמתאימים לשדות סולאריים גדולים ופועלים בהספקים של מעל ל1.4 מגה וואט. בניגוד לממירים הקיימים בשוק, המוצר שלנו בנוי בצורה מודולרית. לכן כשיש תקלה באחת היחידות ניתן לטפל בה באופן פרטני מבלי לעצור את כל המערכת. עובדה זו תהווה בעתיד נקודה מכריעה עבור כל לקוח משום שהאנרגיה שאנו מספקים מניבה הכנסות לחברות החשמל וככל שאספקת האנרגיה תעשה לפרק זמן ארוך יותר וללא הפסקות, כך תגדל כדאיות ההשקעה במערכת.
איפה תהיה החברה בשנת 2020?
קשה לי להעריך. אני בטוח שעד אז השוק יגיע למצב של גריד פאריטי. אני מאמין שנגיע ל- 15-20 ג'יגה וואט. בשנה שעברה סיפקנו 2.6 ג'יגה וואט, הספק השווה ל-2 תחנות אנרגיה גרעיניות. האנרגיה הפוטו וולטאית מתחרה באופן תמידי באנרגיה גרעינית מבחינת כדאיות ועלות. להערכתי, בעקבות האסון הגרעיני ביפן, לא תתממש תוכנית להקמת מתקני אנרגיה גרעינית באיטליה. בסופו של דבר המאבק פה הוא פוליטי ולא טכנולוגי.