תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
צניחה במניות חברות הגז בעקבות הפסקת הקידוח בלוויתן
מערכת תשתיות 3 באפריל 2011 12:40 אין תגובות

מניותיהן של שותפות הקידוח הישראליות במאגר לוויתן רשמו הבוקר ירידה משמעותית בעקבות הודעתם על הפסקת הקידוח בסוף השבוע האחרון. ראשונה, הייתה זו דווקא השותפה האמריקאית, נובל אנרג'י שהויעה ביום שישי כי בשל קשיים טכניים היא מפסיקה את קידוח לנפט בלווייתן 1.

Print Friendly, PDF & Email
צניחה במניות חברות הגז בעקבות הפסקת הקידוח בלוויתן

צניחה במניות חברות הגז בעקבות הפסקת הקידוח בלוויתן

מנכ"ל נובל אנרג'י, צ'ארלס דיוידסון-צילום: יח"צ

מניותיהן של שותפות הקידוח הישראליות במאגר לוויתן רשמו הבוקר ירידה משמעותית בעקבות הודעתם על הפסקת הקידוח בסוף השבוע האחרון. ראשונה, הייתה זו דווקא השותפה האמריקאית, נובל אנרג'י שהויעה ביום שישי כי בשל קשיים טכניים היא מפסיקה את קידוח לנפט בלווייתן 1.

על פי פרסומים זרים, הבעיה היא של דיפון הצנרת שהוחדרה לשכבות העמוקות במאגר. לטענת נובל אנרג'י, היא זקוקה לציוד נוסף שאינו זמין בישראל על מנת להשלים את הקידוחים. עקב כך, הוחלט להעביר את אסדת הקידוח למאגר תמר . בעקבות זאת, העריכו אנליסטים בכירים מארה"ב כי המשך הקידוח בלוויתן צפוי להתעכב במספר חודשים.

תגובת השוק הבורסה הישראלית לעדכונים האחרונים מהפרויקט לא איחרו לבוא. הבוקר עם פתיחת המסחר, נודע כי מניותיהן של החברות: דלק קידוחים, רציו ואבנר רשמו ירדה של 5%-10%. בתוך כך, הבוקר פרסמה קבוצת דלק את הדוחות הכספיים שלה לפיהם, החברה סיכמה את שנת 2010 עם רווח נקי של 1.7 מיליארד שקלים. בכך, כמעט והכפילה את הרווח משנת 2009.

שותפות הקידוח בלוויתן, הנמצא כ-130 ק"מ מחופי חיפה, פרסמו לאחרונה ערכה מחדש של פוטנציאל הגז הטבעי במאגר. על פי הדו"ח שערכה חברת NSAI, קיימות באתר רזרבות של 10.54-21.1 טריליון רגל מעוקב. כרגע, מדובר ב-10.54 TFC מוכחים ובמידה והקידוחים המתבצעים כיום יוכיחו את עצמם, ניתן יהיה להגיע עד ל-21.1 TFC.

Print Friendly, PDF & Email
אבנר גז טבעי דלק קידוחים מאגר תמר נובל אנרגי קידוח לוויתן רציו

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס