חברת מפל אנרגיה ירוקה, המתמחה בפיתוח פתרונות לטיהור מי שפכים חתמה לאחרונה על הסכם עם חברת SEDAPAL, חברת המים של לימה, בירת פרו. במסגרת העסקה, תספק מפל מערכות לטיפול בכ-18 מתקני טיהור מים הפועלים היום בעיר. העסקה נחתמה בעקבות פיילוט שהתקינה מפל במתקן טיהור השפכים סאן חואן בלימה
מפל אנרגיה ירוקה תספק מערכות לטיהור מי שפכים לחברת המים של לימה
טכנולוגיית הטיהור של מפל אנרגיה ירוקה-צילום: יח"צ
חברת מפל אנרגיה ירוקה, המתמחה בפיתוח פתרונות לטיהור מי שפכים חתמה לאחרונה על הסכם עם חברת SEDAPAL, חברת המים של לימה, בירת פרו. במסגרת העסקה, תספק מפל מערכות לטיפול בכ-18 מתקני טיהור מים הפועלים היום בעיר. העסקה נחתמה בעקבות פיילוט שהתקינה מפל במתקן טיהור השפכים סאן חואן בלימה. מימון הפרויקטים בפרו יבוצע על ידי חברת תשתיות מקומית אשר חתמה על הסכם BOT להקמת כל המתקנים לטיהור שפכים בלימה, במסגרת תהליך הפרטה בשירותי המים והביוב בבירה. מחברת מפל נמסר כי הפרויקט נתמך על ידי ממשרד התמ"ת באמצעות הקרן סיוע לחברות קלינטק ישראליות.
הטכנולוגיה שפיתחה חברת מפל, הרשומה כפטנט עולמי, משתמשת ביחידות צפות וניידות על פני המים. מהחברה נמסר כי באמצעות שיטה זו, ניתן לחסוך כ-80% את עלויות האחזקה והתפעול של המערכת וכן לחסוך כ-70% מצריכת האנרגיה בתהליך הטיהור. היחידות הצפות המזרימות בועיות אויר עדינות אל תוך המים ומחליפות את המאווררים, בהם משתמשים בדרך כלל. כיוון שהמערכת אינה מותקנת על קרקעית המאגר, ניתן להתאים אותה לכל מתקן טיהור, גם במאגרי מים גדולים במיוחד. בנוסף, נמסר כי הטכנולוגיה מונעת זיהום סביבתי בכך שהיא מייתרת את הצורך בריקון מים מזוהמים מבריכות או מאגרים אל נחלים או אל הים בזמן תיקון המערכת, זאת בניגוד לשיטה הקונבציונאלית בה פועלים מתקני הטיהור כיום.
לדברי דודי עזורי, מנכ"ל החברה: "בנוסף לפרו, מפל נמצאת במגעים מתקדמים במספר מדינות, בהן אנגליה, ודרום אפריקה, שם מתאימה הטכנולוגיה של מפל לצורך טיפול במים במכרות. בעיית המים במכרות נובעת מהימצאותן של מתכות כבדות במים, בעיה אקוטית בדרום אפריקה, בה מים חומציים מזהמים מי תהום בעקבות הזנחה של שנים רבות".