תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
רשות החשמל אישרה הלוואה של שני מיליארד שקלים לחברת החשמל מהציבור
אירית אוליצקי 9 במרץ 2011 18:03 תגובה אחת

רשות החשמל אישרה את בקשתה של חברת החשמל להלוות מציבור הצרכנים שני מיליארד שקלים עבור מימון השלב השני של תוכנית החירום למשק החשמל. מדובר בהלוואה לתקופה של 15 שנים, לכאשר בתמורה, התחייבה חברת החשמל לבצע במלואה את רפורמת ההתייעלות הפנימית שלה לשנת 2011. כתוצאה מאישור ההלוואה, יוזל תעריף החשמל לצרכנים רק ב-0.5%, במקום ב-10% כפי שתוכנן מראש.

Print Friendly, PDF & Email
רשות החשמל אישרה הלוואה של שני מיליארד שקלים לחברת החשמל מהציבור

רשות החשמל אישרה הלוואה של שני מיליארד שקלים לחברת החשמל מהציבור

רשות החשמל אישרה את בקשתה של חברת החשמל להלוות מציבור הצרכנים שני מיליארד שקלים עבור מימון השלב השני של תוכנית החירום למשק החשמל. מדובר בהלוואה לתקופה של 15 שנים, לכאשר בתמורה, התחייבה חברת החשמל לבצע במלואה את רפורמת ההתייעלות הפנימית שלה לשנת 2011. כתוצאה מאישור ההלוואה, יוזל תעריף החשמל לצרכנים רק ב-0.5%, במקום ב-10% כפי שתוכנן מראש.

השלב השני של תוכנית החירום למשק החשמל כולל התקנת תוספות קיטוריות על גבי שלוש מיחידות הייצור החדשות שכבר הוקמו בעלות של כ-3.6 מיליארד שקל. מהלך זה צפוי להוסיף למשק  375 מגה וואט של חשמל בין החודשים יולי- דצמבר של שנת 2013.

על פי החלטת הרשות, חברת החשמל צריכה להציג תוך 90 יום את הרפורמה הארגונית ותוכנית ההתייעלות שלה. בנוסף, תדווח החברה לרשות אחת לשלושה חודשים על קצב התקדמות ההתייעלות. במידה ויהיו עיכובים בלוחות הזמנים שנקבעו מראש, תהיה רשות החשמל רשאית להטיל על החברה קנסות שיסתכמו ב-40 מיליון שקלים על כל תוספת קיטורית.

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הביע מחאה על אישור ההלוואה ואמר : "אני מתקשה להאמין שהתקבלה החלטה כזו. במקום שהנטל על האזרחים ירד וכושר התחרות של המגזר העסקי יתחזק כתוצאה מהמעבר לשימוש בגז טבעי, בוחרת המדינה להשית עלויות נוספות. מדובר בהמשך התנערות הממשלה מתחומי אחריותה והטלת עלויות טעויותיה על הציבור והעסקים. זאת, במקום שהמדינה תיקח אחריות על חברה שבבעלותה ותזרים לתוכה הון בעלים או לפחות תעניק ערבות לגיוס חוב ובכך תוזיל את עלותו. היינו מצפים שעל רקע ההתייקרויות של המים, הדלק, הארנונה, מוצרי המזון לצד נטל גזירות של למעלה מ-12 מיליארד שקלים על המגזר העסקי והאזרחים, המדינה תנהג אחרת.  במקום צעדים רציניים ואמיתיים, החליטה המדינה להכניס שוב את ידה לתוך כיסו של הציבור ולמנוע הוזלה מיידית למשך שנה של 10% בתעריפי החשמל".

ברוש קרא לראש הממשלה ושר האוצר להתערב בנושא ולא להסתפק בהכרזות פופוליסטיות על הוזלת מחירים, אלא לעמוד לצד הצרכנים והעסקים בארץ ולמנוע פגיעה בהם.

נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין הצטרף למחאתו של של ברוש ואמר כי "אפשר להבין את מצוקת חברת החשמל שכולנו מעוניינים בחוסנה כחברה המרכזית לכל המגזר העסקי בישראל. יחד עם זאת, אין להתעלם מכך שהנחות הבסיס ביסוד ההסדר היו שגויות. הנחות אלו הולכות בדרך הקלה של העמסת עלויות החוב על המגזר העסקי זאת בנוסף על עליות אחרות שמגזר זה מועמס בהן הפוגעות בכושר התחרות שלו למול כלכלות העולם האחרות. החוב היה צריך להיות מוטל בחציו על בנק ישראל, שצבר יתרות של 74 מיליארד דולרים וכן על עובדי חברת החשמל, הנהנים מהטבות שכר פי 8 מאלה הניצנות לעובדים סוציאליים".

Print Friendly, PDF & Email
התאחדות התעשיינים חברת החשמל רשות החשמל שרגא ברוש תעריף החשמל

אירית אוליצקי |להציג את כל הפוסטים של אירית אוליצקי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. משה הגב 10 במרץ 2011 בשעה 10:10

    חוצפה שאין דוגמתא.זוהי גנבה מציבור הצרכנים.מה קורה כשהצרכן חייב לחברת חשמל- קנסות וניתוק אספקה.
    להחזיר כספי הציבור מיד!!

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס