שמחתי לשמוע על הקפאת המכסה המתוכננת של 600 מגהוואט למתקנים גדולים– מכסה שנולדה בחטא ואזלה עוד לפני שהכריזו עליה…. כן שמחתי. האם לא עדיף היה לממשלה, לרשות ולכל מי שידו בדבר המכסות לתעריף לאנרגיה מתחדשת, להפנות מכסה זו או חלק גדול ממנה לעידוד הענף המתפתח ולא שוב לממן את אריסון, בינו וקומץ בעלי ההון האחרים בארצנו ?
מאת : אמיר מאיר, יו"ר חברת AMN Solar
שמחתי לשמוע על הקפאת המכסה המתוכננת של 600 מגהוואט למתקנים גדולים– מכסה שנולדה בחטא ואזלה עוד לפני שהכריזו עליה…. כן שמחתי.
האם לא עדיף היה לממשלה, לרשות ולכל מי שידו בדבר המכסות לתעריף לאנרגיה מתחדשת, להפנות מכסה זו או חלק גדול ממנה לעידוד הענף המתפתח ולא שוב לממן את בעלי ההון?
האם משה כהן ממושב משען או יצחק לוי מאביבים או תושבי קו העימות ואזורי הפיתוח לא זכאים להינות מפירותיו על ענף זה? מדוע להקצות מכסה שהיא פי ארבע מהמכסה שהוקצתה לכל המתקנים הסולארים האחרים במדינת ישראל כשמראש ברור שרק קומץ של אילי הון מקומיים יוכלו לממשה?
אינני מבין מדוע אין מכסות אלו מופנות למערכות המסחריות של עד 50 קילוואט ? מדוע לא לפזר ולבזר את הסבסוד הממשלתי בין אזרחי מדינה רבים שייהנו ממנו (בין אם בצורת השכרת הנכסים שבבעלותם להתקנת מערכות או התקנת מערכות הללו בעצמם) לא מדובר רק בעניין סוציאלי וצדק חברתי זה גם בעניין טכני – ביזור מקורות החשמל למערכות מסחריות של 50 קילוואט (באופן טבעי על כל חלקי הארץ) נכון יותר גם מבחינת התשתית של חברת חשמל.
ומעל הכל חלוקה כזאת נכונה גם כלכלית – הפניית המכסה שהוקצתה למערכות מסחריות של עד 50 קילוואט תאפשר לענף שרק החל בפעילותו להתחזק ולשגשג – ענף שיעסיק אלפי עובדים מקומיים וכמו שאנו מכירים את היוזמה בארצנו גם ישלח שלוחותיו לחו"ל, בפיתוחים חדשים (כמו חברת סולאראדג') ויוזמות חדשניות. כספי סבסוד הממשלתי יגיעו באופן הוגן לאזרחי המדינה להם הידע ויכולת להקים ולתמוך במערכות מסחריות של עד 50 קילוואט בשונה מהמתקנים הגדולים שם נאלץ לקבל תמיכה של חברות חוץ שייהנו מסבסוד זה ואילו אזרחי המדינה ייהנו מהפירורים כחוטבי העצים ושואבי המים.
שוב בעלי ההון אלו יקבלו את החלק הארי ולמעמד הבינוני הנשחק, יותירו את הפירורים….
צדק פואטי ? מסופקני, אני תקווה שמקבלי ההחלטות יראו שיקול זה נגד עיניהם בבואם לקבוע את עתיד המכסות החדשות/ישנות ויאפשרו את צמיחתו של הענף לאורך שנים, יבזרו את המערכות ויתנו לאזרחים רבים במדינה ליהנות מהזדמנות מסחרית זו.
כל הכבוד – צודק במאה אחוז
אני מחזק את ידיו של אמיר במאתיים אחוז. הגיע הזמן לראות במדינה מנהיגות עם חזון ולא רק פרספקטיבה דרך החור שבגרוש.
העולם מתקדם לקראת נקודת שוויון הרשת במהירות, יש אף כאלו שטוענים שכבר ב 2014 נגיע לשם. לטעמי זה יקח עוד שנתים נוספות אבל מדובר בפירוש בתהליך שיאיץ את עצמו. חובה לשמור על רציפות ומגמת התפתחות במשך הזמן הזה, ולאפשר גם לטכנולוגיות מקומיות וגם למקומות עבודה לצמוח על בסיס יציב.
השמש לא שייכת לאף אחד, הקרקעות של מדינת ישראל הקטנה שייכות לכולנו, והמים…ממש בחוסר.
להקצות קרקעות למטרת פאנלים כאשר עוד יש אלפי גגות לא מנוצלות זה ממש פשע.ולא נשכח שצריך לשטוף את הפנלים, ואנחנו החקלאים נדע איך לאסוף את המים ולנצלם לגידולים שלנו..למי זה לא ברור…