תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
ראיון: 30 מיליון שקלים מחכים ליזמי פרויקטים סולארים
אירית אוליצקי 7 בפברואר 2011 15:57 אין תגובות

הענף הסולארי הישראלי המתפתח נמצא היום על פרשת דרכים. מצד אחד, בעקבות הגדלת המכסות למערכות ביתיות ועסקיות, נכנסים יותר ויותר יזמים חדשים לשוק. חברות הנדסיות רבות מגלות עניין בפרויקטים בינוניים וגדולים וכולם לוקחים חלק במירוץ לקבלת הרישיונות להקמת המתקנים.

Print Friendly, PDF & Email
ראיון: 30 מיליון שקלים מחכים ליזמי פרויקטים סולארים

30 מיליון שקלים מחכים ליזמי פרויקטים סולארים

זניט אנרגיה ירוקה: (מימין) יהונתן קונפורטי, יונתן בן כנען ותומר רשף- צילום: ארנון מעוז

הענף הסולארי הישראלי המתפתח נמצא היום על פרשת דרכים. מצד אחד, בעקבות הגדלת המכסות למערכות ביתיות ועסקיות, נכנסים יותר ויותר יזמים חדשים לשוק. חברות הנדסיות רבות מגלות עניין בפרויקטים בינוניים וגדולים וכולם לוקחים חלק במירוץ לקבלת הרישיונות להקמת המתקנים. מאידך, כל השחקנים בשוק נאלצים להתמודד עם מכשול הרגולציה הנובע בעיקרו מחוסר תיאום בין הגופים השונים האחראים על הנושא, ביניהם, משרד התשתיות ורשות החשמל. בנוסף לכך, קיים גם המכשול הפיננסי. יזמים סולאריים רבים שנכנסים לשוק מתקשים להשיג מימון עבור הפרויקטים שלהם. כאן נכנסות לתמונה חברות ההשקעות.

חברת זניט אנרגיה ירוקה היא אמנם חדשה בשוק הסולארי בארץ, אך צוות המנהלים העומד מאחוריה הוא בעל ניסיון רב, הן בתחום הפיננסי והן בתחום האנרגיה הירוקה. את משיכתם להשקעות בתחום האנרגיה המתחדשת מסבירים בזניט בפוטניצאל העסקי הגדול הטמון בו. לטענת יונתן בן כנען, יו"ר החברה ומנכ"ל, " מצד אחד, מדובר פה במודל פיננסי אטרקטיבי. המודל העסקי של פרויקטים בשוק זה בארץ כפוף לתעריף המאפשר לכל יזם להתקשר בחוזה ארוך טווח לחברת החשמל. על פי החוזה, חברת החשמל מחוייבת לרכוש את כל החשמל המיוצר בפרויקט בתעריף קבוע מראש אשר צמוד למדד. כאן למעשה באה לידי ביטוי ייחודיותו של התחום. אין הרבה תחומים בהם יש לפרויקט תעריף מוסכם ל-20 שנה המעוגן בחוק. אם נשווה את הפרויקטים הללו לתחום הנדל"ן למשל, אזי חברת החשמל היא הדייר הטוב ביותר שיכול להיות. דייר כזה נותן ליזם הכנסה ברמת וודעות גבוהה מאוד לטווח ארוך, תוך לקיחת סיכונים קטנים יחסית מבחינה טכנולוגית ומסחרית. מלבד זאת, העיסוק בתחום האנרגיה הירוקה נותן לנו גם סיפוק והרגשה טובה".

בנוסף, מסביר כנען כי "בשל האטרקטיביות של התחום, ישנה הרבה מאוד התעניינות מצד יזמים וכולם יכולים להצטרף. חסמי הכניסה לשוק כיום הם מאוד נמוכים. להערכתנו, כ-90% מכלל היזמים בתחום זקוקים לעזרה במישור המימוני. הם צריכים כסף ואנחנו החלטנו שבמקום להתחרות בהם, אנו ניכנס איתם לשותפות ונספק להם את המשאב המוגבל הזה. היתרון שלנו הוא שבניגוד לגופים אחרים בשוק שיכולים לעזור ליזם למצוא את הכסף הדרוש לו, אנחנו לא מחפשים כסף, הוא נמצא אצלנו בחשבון הבנק".

עם זאת, בזניט מודעים היטב גם לצדדים הבעייתיים של השוק. אולם למרות הקשיים הרגולטוריים הרבים, מאמינה החברה כי בעקבות ריבוי הפרויקטים הסולאריים ובשל עליית המודעות לתחום בקרב הציבור במדינה, צפוי השוק לגדול עוד יותר ובעקבות זאת צפויות גם הבעיות שהוא טומן בחובו להיפתר. לדברי יהונתן קונפורטי, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה, "אנרגיה ירוקה היא כיוון כלל עולמי. אנחנו בהחלט מאמינים שדווקא בגלל שיש במדינתנו כל כך הרבה שמש והנצילות פה מאוד טובה יחסית למקומות אחרים בעולם, יש לשוק הזה מקום להתפתח כאן. בנוסף לכך, לנו כחברה יש את הכלים והניסיון להתמודד עם הסיכונים השונים של התחומים ולנהל את הפרויקטים והנכסים הפיננסים של היזמים".

לאחרונה, הודיעה חברת זניט על גיוס של 30 מיליון שקלים עבור השקעה ביזמים סולאריים בישראל. הכסף גוייס מחברת פוטוריאל ההונגרית. לדברי בן כנען, בכוונת החברה ההונגרית להעמיד ברשות זניט 250 מיליון שקלים נוספים עבור השקעה בתחום, הן בישראל והן בחו"ל. לאחר השלמת גיוס ההון, התקבלו בזניט מספר פניית מיזמים סולאריים, אך כפי שמדווח קונפורטי, אף עסקה עוד לא נחתמה.

יונתן בן כנען: "אנחנו חושבים שהמודל העסקי של החברה שלנו מתאים להרבה ארצות. בדומה לישראל, גם במקומות רבים בעולם ישנו שוק בו נמצאים יזמים רבים ולא לכולם יש את האמצעים להמשיך ולפעול. אנחנו מעוניינים לגייס כסף על מנת להשקיע בדרום אפריקה ובמדינות נוספות עם מאפיינים דומים. המטרה שלנו היא להפוך בהדרגה לחברת השקעות בינלאומית, עם צוותים ומקורות מימון בינלאומיים התואמים את ההשקעות שלנו. מדובר בשווקים בהתהוות, כאשר כיום ברוב המדינות בעולם, הענף הסולארי מתפתח. אנו מתכוונים להרחיב את השקעותינו בתחום האנרגיה הסולארית באירופה. בנוסף, אחרי שנוכיח את היכולת לבצע עסקאות ב-30 מליון שקלים הראשונים שגייסנו, נתחיל גם לבחון פרויקטים גדולים להשקיע בהם. היום למשל אנחנו בוחנים אפשרות להיכנס לתוך המכרז של פרויקט תמנע".

מה הדרישות שלכם מהיזמים על מנת שתוכלו להשקיע בהם?

יונתן בן כנען: "אנחנו מצפים מהיזם שיציג לפחות חוזי שכירות. במקרה של מקבץ פרויקטים קטנים,עליו להציג לפחות עשרה חוזים. עבור פרויקטים בינוניים, אנו מחפשים יזמים שנמצאים כבר בתהליך הרישוי. המצב האידיאלי הוא כאשר יש ליזם רישיון מותנה או לפחות שהגיש בקשה לקבלתו".

תומר רשף, סמנכ"ל השקעות וכספים: "כל יזם שרוצה להיכנס היום לשוק הסולארי צריך לעבור את מכשול הרגולציה, הן מבחינת קבלת הרישוי למתקן והן מבחינת היתרי הבניה. בנוסף קיים גם אתגר המימון. יש לא מעט יזמים שלא מעריכים כראוי את הקושי בסגירת מימון עבור הפרויקטים שלהם. התנאים המימוניים הם בדרך כלל הרבה יותר מורכבים מכפי שהם מופיעים על הנייר.בתחום המימון ללא זכות חזרה לפרויקטים, צריך לבנות את ההסכם בצורה נכונה ולהקפיד על כל המרכיבים, על מנת שיהיה בר ביצוע. בנושא זה, בגלל הניסיון והיכולות הפיננסיות שלנו ושל הגוף שעומד מאחורינו, אנחנו יכולים לתרום בצורה מאוד משמעותית".

באילו תחומי אנרגיה נוספים אתם מתכננים להשקיע בעתיד?

תומר רשף: "האסטרטגיה שלנו מתאימה למספר מצומצם יחסים של תחומים. נכון לעכשיו אנחנו משקיעים רק ברמת הפרויקטים, לא בחברות יזמיות. על מנת שנוכל להשקיע בפרויקט, בראש ובראשונה על היזם להציג חוזה מכירת חשמל ארוך טווח ויכולת לממן אותו. התחום הסולארי הפוטו וולטאי הוא המיידי בו אנו מתחילים את השקעותינו. בעתיד נכנס גם לתחום התרמו-סולארי, תחום אנרגיית הרוח ואולי גם ביומסה".

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה סולארית השקעות ירוקות זניט אנרגיה ירוקה יהונתן קונפורטי יונתן בן כנען תומר רשף

אירית אוליצקי |להציג את כל הפוסטים של אירית אוליצקי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס