על אף אימוץ מסקנות וועדת ששינסקי במלואן, הסכים ראש הממשלה, בינימין נתניהו עם קביעת שר התשתיות הלאומיות, ד"ר עוזי לנדאו כי יש לדאוג להגעת הגז הטבעי ממאגר תמר למדינת ישראל בזמן שנקבע- בשנת 2013. עקב כך, החליט נתניהו על הקמת צוות שיעקוב אחר עמידת פרויקט חיבור הגז במאגר תמר בלוח הזמנים שנקבע לכך.
קידוח תמר-צילום: ארנון מעוז
למרות אימוץ מסקנות ששינסקי-ראש הממשלה ימנה צוות מעקב לחיבור מאגר תמר
על אף אימוץ מסקנות וועדת ששינסקי במלואן, הסכים ראש הממשלה, בינימין נתניהו עם קביעת שר התשתיות הלאומיות, ד"ר עוזי לנדאו כי יש לדאוג להגעת הגז הטבעי ממאגר תמר למדינת ישראל בזמן שנקבע- בשנת 2013. עקב כך, החליט נתניהו על הקמת צוות שיעקוב אחר עמידת פרויקט חיבור הגז במאגר תמר בלוח הזמנים שנקבע לכך. ממשרד התשתיות נמסר כי צוות המעקב ידאג להסיר מכשולים ויבחן את יישום דעת המיעוט לגבי התחייבות רכישת גז ע"י המדינה.
לאחר שאישרה הממשלה הבוקר את המלצות וועדת ששינסקי, אמר השר לנדאו, שהתנגד להמלצות כי, "הדבר החשוב ביותר הוא קבלת החלטה ויצירת וודאות. אנחנו רוצים להילחם בביורוקרטיה, אבל בינתיים מי שעצר את ההתקדמות וייצר ביורוקרטיה זה אנחנו. כאשר הצטרפו נציגיי לוועדה, העיקרון היחידי שהצבתי בפניהם היה לדאוג לחיבור "תמר". על-כן, בהמלצות הביניים, אשר בניגוד לפרסומים שונים, לא נחתמו על ידי איש, הכניסו נציגי המשרד סעיף מפורש, שדיבר על בדיקת המימון".
בנוסף, לטענת השר לנדאו יישום המלצות ועדת ששינסקי יגרום לעיקובים רבים בפיתוח קידוחי הגז, ובפרט פרויקט תמר. "מול כל הכלים שהציבה הוועדה, עדיין הסתבר שסגירות פיננסיות לא יכלו להיעשות. העובדות מדברות בעד עצמן – גופים פרטיים חתמו בסופו של דבר עם ספק זר, ולא עם 'תמר'. האזרחים והמדינה הפסידו מכך רווחים גדולים. זה מתיישב עם דו"ח המיעוט שטוען שלא הייתה רגישות מספקת ולא לקחו את הערכות הסיכון כראוי".
כמו כן, הסביר השר כי להחרגת מאגר תמר ישנה חשיבות גדולה עבור העצמאות האנרגטית של ישראל. "עמדתי להחריג את "תמר" לא הייתה משנה רבות התחום הכלכלי, אך יש לה השפעה גדולה בתחום הביטחון האנרגטי. הבעיה כאן אינה אידיאולוגית, אלא קונקרטית לגמרי".