תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
הוגש דוח ועדת ששינסקי הסופי: רווחי המדינה הוקטנו ל-50% עד 62%
אירית אוליצקי 3 בינואר 2011 18:54 אין תגובות
הוגש דוח ועדת ששינסקי הסופי: רווחי המדינה הוקטנו ל-50% עד 62%

הוגש דוח ועדת ששינסקי הסופי: רווחי המדינה הוקטנו ל-50% עד 62%

במסיבת עיתונאים מיוחדת שנערכה במשרד האוצר בירושלים, הציג פרופסור איתן ששינסקי את ההמלצות הסופיות שגיבשה הועדה  ברשותו לבחינת המדיניות בנושא משאבי הגז והנפט. על פי הדו"ח הסופי, ממליצה הוועדה להקטין את שיעורי ההיטל על רווחי חברות הגז והנפט מן הקידוחים מ-20%-60%, כפי שהופיעו בדו"ח הביניים ל20%- 60%. היטל יונהג בצורה פרוגרסיבית, כאשר לחברות תנתן תקופת מעבר במהלכה לא תפגענה גם עלויות המימון של הפרויקטים. בנוסף, שיעור הכנסות המדינה מן הפרויקטים במהלך תקופת המעבר יעמוד על 39%-45%. ההמלצהעל ביטול הטבת ניכוי האזילה נותרה כפי שהיא.

בנוסף ששינסקי ציין כי לדו"ח הסופי נוספו הוראות מעבר המתייחסות לאספקט המימון של הפרויקטים בענף במהלך תקופת הקמתם. זאת במטרה שלא לפגוע בתזרים המזוןמנים של הפרויקטים בעשר השנים הראשונות שלהם. לדבריו, ההוראות הוכנו בשיתוף פעולה עם הבנקים, תוך מתן דגש לדרישות המיוחדות שלהן בתקופת המימון. על פי ההמלצות, בתקופה זו ינתן פחת מואץ גמיש ותוענק לחברות המשקיעות בפרויקטים הכרה מוגברת בהוצאות חיפוש המשאב וכן בעלויות המימון בתקופת הקמת הקידוח.

בנוסף לכך, הקידוחים "תמר", ו"מארי B" לא הוחרגו אך במסגרת הטבות מיוחדות לקידוחים שיכלו הפקת גז לאחר שנת 2014, יחל המיסוי על פרויקטים אלה רק לאחר שיקבלו החברות החזר על השקעתן בשיעור של 200%.

בנוגע למיתון המלצות הדו"ח הסופי, לעומת ההמלצות שפורסמו בדו"ח הביניים של הועדה, אמר ששינסקי " אני מרגיש הרבה יותר נוח עם השינויים שביצענו בדו"ח. המיתון בהמלצות נובע מהרצון שלנו לתת שולי בטחון רחבים ככל שניתן עבור כל הצדדים המעורבים בענף".

שר האוצר, יובל שטייניץ הודה לפרופסור ששינסקי ושאר חברי הוועדה על עבודתם ודאג לציין גם את תרומתם של שני נציגי משרד התשתיות בוועדה אשר לא נכחו באירוע. "אני מבין שהם נקלעו פה למצב בלתי אפשרי אך הדבר לא גרע מתרומתם המשמעותית לדו"ח ולעבודה בפרט". שטייניץ התייחס גם למערכת הלחצים שהופעלה עליו ועל ששינסקי באופן אישי מטעם חברות הגז והמשקיעים הפרטיים בתחום על מנת למנוע את יישום המלצות הוועדה. "בחודשים האחרונים היינו עדים ללמסע לחצים והטרדות חסר תקדים. כמעט נחצו פה קווים אדומים, בניסיון לשבש את יכולת קבלת ההחלטות ההגיונית של המדינה". שטייניץ ציין כי השינויים בדו"ח הסופי לא נובעים מן הלחצים שהופעלו על חברי הוועדה ועל העומד בראשה, אלא משיקולים ענייניים ומקצועיים בלבד " אנחנו עוסקים פה באינטרסים של כלל הציבור הישראלי לטווח הבינוני והארוך ולהמלצות הוועדה בהחלט יכולות להיות השפעות מכריעות על חוסנה הבטחוני, הכלכלי והחברתי של ישראל".

התגובות לפרסום הדו"ח הסופי של הוועדה לא איחרו לבוא. בשני צדדי המתרס נרשמה אכזבה מן ההמלצות החדשות. לדברי עמיר מקוב, יו"ר המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה "בהמלצות יש שיפור מהמלצות ועדת הביניים, אך הן עדיין לא פותרות את הבעיה. אני מעריך שהנוגעים בדבר לא יקבלו את המסקנות כפי שהן והדיון ימשך. כעת, דרושה התערבות מהירה של ראש הממשלה כדי לסיים את ויכוח הציבורי שכבר גרם נזק כלכלי משמעותי בכך שדחה את מועד תחילת הפקת הגז וכן בכך שצרכני גז גדולים בישראל שרצו להבטיח המשכיות באספקת המשאב לאחר תום ההסכם שלהם עם ים תטיס, התקשרו עם EMG  לרכישת גז מצרי. זה כמובן יבוא על חשבון צריכת הגז מתמר, דבר שיביא להפסד כספי למדינה, עבורה הגז המצרי לא משלם תמלוגים ומס והן לחברות ויחידים המשקיעים בגז".

מאידך, גם הארגונים הסביבתיים הביעו אי שביעות רצון מההמלצות. עמית ברכה, מנכ"ל עמותת אדם טבע ודין אמר כי "וועדת שישנסקי העדיפה לרצות את בעלי ההון ולא שמה לנגד עיניה את האינטרס הציבורי במלוא היקפו. יישום מסקנות הוועדה הוא הפקרה של משאבי הטבע והעברתו לידיים פרטיות של בעלי ההון. אסור היה להפחית את גובה התמלוגים כפי שנעשה".

השר שטייניץ אמר כי בימים הקרובים ישלים את לימוד הדו"ח הסופי ויגיש אותו לממשלה. לדבריו " כעת יש לפעול במהירות ובנחרצות כדי לנוע קדימה". שטייניץ צופה כי החלטות סופיות לגבי יישום המלצות הוועדה יתקבלו בממשלה ובכנסת תוך חודשים ספורים בלבד.

Print Friendly, PDF & Email
אדם טבע ודין גז טבעי וועדת ששינסקי קידוח תמר שר האוצר

אירית אוליצקי |להציג את כל הפוסטים של אירית אוליצקי


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס