תאגיד האנרגיה הצרפתי AREVA חתם על הסכם הקמת מתקנים תרמו סולאריים בהודו בקיבולת של 1000 מגוואט במהלך חמש עד שבע השנים הקרובות. ניתן לראות בהשקעה הוכחה נוספת למגמה ההולכת וגדלה של התעניינות מצד חברות בינלאומיות גדולות בענף הסולארי המתפתח של הודו.
ענקית האנרגיה AREVA תשקיע 3 מיליארד דולר בפרויקטים תרמו סולאריים בהודו
תאגיד האנרגיה הצרפתי AREVA חתם על הסכם הקמת מתקנים תרמו סולאריים בהודו בקיבולת של 1000 מגוואט במהלך חמש עד שבע השנים הקרובות. תוכנית זה אמנם אינה מהווה חלק מהפרויקט הסולארי הלאומי בתת היבשת, זאת משום שקולטי השמש ושאר הציוד שישמש את החברה לא יהיו תוצרת הודו כפי שנדרש על ידי השלטונות המקומיים ולכן לא יוענקו לחברה התמריצים הכלכליים מהמדינה.אך עם זאת, ניתן לראות בהשקעה הוכחה נוספת למגמה ההולכת וגדלה של התעניינות מצד חברות בינלאומיות גדולות בענף הסולארי המתפתח של הודו.
על פי החלטות השלטונות ההודיים, כל אחת מהממשלות במדינה מחויבת לדאוג לאחוז מינימלי של ייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת, כאשר ישנה הוראה גורפת למתן עדיפות לאנרגיה סולארית. במסגרת הפרויקט הסולארי הלאומי, המכונה על ידי רבים כפרוייקט הסולארי השאפתני ביותר בעולם, מתוכננת התקנת מערכות סולאריות בהיקף של 20 ג'יגה וואט במהלך עשור הקרוב. זאת, על מנת להגיע לייצור חשמל מאנרגיה סולארית בהיקף של 200 ג'יגה וואט עד שנת 2050.
הודו מתכוונת להפחית את תעריפי החשמל המופק מאנרגיה סולארית ולהביאו למחיר החשמל המיוצר ממקורות מתכלים. בנוסף, הממשלה תעניק תמריצים כלכליים לכ-20 מיליון בתי אב לשימוש באנרגיה סולארית עד שנת 2020. כך מקווים השלטונות במדינה להפחית באופן משמעותי את התלות בנפט ובפחם, הנחשב כיום למחצב המזהם ביותר בעולם.
התוכנית הלאומית אמורה לפתור את בעיית המחסור הכרוני בחשמל ממנו סובלת הודו כבר שנים רבות. המדינה ידועה כמזהמת הרביעית בעולם מפליטת גזי חממה ומטרת הממשלה היא להגדיל את צריכת החשמל מבלי להגדיל את פליטת הפחמן. ההתערבות הבינלאומית בשוק האנרגיה בהודו באה לענות גם על הצורך באנשי מקצוע מיומנים הקיים במדינה ועלול לעקב את יישום התוכנית הסולארית שלה.במסגרת ההסכם עם AREVA מתכננת החברה לספק שירותי ייעוץ, הנדסה ולוגיסטיקה לתכנון והקמת מערכות סולאריות.
בנוסף לענף הסולארי, חברת AREVA משקיעה גם בענף הביומסה בהודו עם פרויקט של 60 מגוואט שהשיקה במדינה בשיתוף עם תאגיד אסטונפילד (Astonfield), החברה הגדולה ביותר בדרום אסיה בתחומי האנרגיה המתחדשת. כמו כן, בכוונת החברה הצרפתית להיכנס גם לענף האנרגיה הגרעינית במדינה בעתיד. הסכם שיתוף פעולה בתחום זה, נחתם עם שלטונות הודו כבר בשנה שעברה.