רוח מצויה בשפע בכל רחבי העולם ועם הכלים הנכונים ניתן יהיה להשתמש בה להפקת חשמל לאורך זמן. עם זאת, לאחרונה מתברר כי בשל שינויי האקלים הקיצוניים בעולם, הגורמים לעליות בטמפרטורות, יורדת מהירותה של הרוח ובכך פוחת הסיכוי להשתמש בה.
מדענים אמריקאים מזהירים: התחממות הגלובאלית מורידה את הסיכוי לייצר חשמל מרוח
חוות הרוח הימית "Thanet" – צילום: Vattenfall
בשל יתרונותיה הרבים, יכולה אנרגיית הרוח להיות האלטרנטיבה הטובה ביותר לנפט. רוח מצויה בשפע בכל רחבי העולם ועם הכלים הנכונים ניתן יהיה להשתמש בה להפקת חשמל לאורך זמן. עם זאת, לאחרונה מתברר כי בשל שינויי האקלים הקיצוניים בעולם, הגורמים לעליות בטמפרטורות, יורדת מהירותה של הרוח ובכך פוחת הסיכוי להשתמש בה.
ממחקר חדש שנעשה באוניברסיטת טקסס בארה"ב עולה כי עוצמת הרוחות הנעות באופן חופשי באטמוספרה מושפעת משיפוע הטמפרטורות על כדור הארץ, אשר קטן עם ההתקרבות לקטבים. רן דיאדונג (Ren Diadong), חוקר האקלים המוביל את המחקר טוען שמיקום אזורים בעולם ביחס לקטבים משפיע על מידות החום בו. לדוגמא: מדינת קנזס הצפונית יותר, היא מדינה בה הטמפרטורות נמוכות יותר מטקסס, הדרומית. עם זאת,בשל ההתחממות הגלובאלית, קטנים הפרשי הטמפרטורות בין הקטבים בעולם ועל פי ממצאי המחקר, מהירויות הרוח קטנות גם הן ביחס הפוך.
טורבינות הרוח המייצרות חשמל, מופעלות על ידי רוחות בגובה של כ-100 מטרים מעל האדמה, שם, לדברי דיאדונג, גורמים כמו טופוגרפיית השטח ומידת החיכוך של הרוח באדמה משפיעים על מהירותה וכיוונה. החוקר גילה כי עליה של 2-4 מעלות צלזיוס באזור מרכז כדור הארץ, מורידה את מהירויות הרוח שם בשיעור של כ-4-12 אחוזים.
לדברי דיאדונג, "אפקט זה יגרום לכך שנצטרך להתקין יותר טורבינות רוח על מנת להשיג את אותה כמות אנרגיה. משאב הרוח עדין יהיה זמין ובשפע אך ההשקעה הכלכלית תהיה גדולה יותר, לכן מומלץ לנצל את אנרגיית הרוח כמה שיותר ובהקדם".