הבנייה הירוקה והשימוש בחומרי בנייה ירוקים תופסים תאוצה בשנים האחרונות בעולם המערבי וגם בישראל ישנה התעוררות בענף. אולם, בעוד שבארה"ב שוק חומרי הבנייה הירוקה מוערך בהיקף של כמאות מיליארדי דולר ואף קיימת הערכה כי השוק צפוי לגדול בשנים הקרובות,
בנייה ירוקה: יש מודעות – אין מספיק חומרי בניין
בית ירוק בעיצובו של האדריכל יובל אלימי
הבנייה הירוקה והשימוש בחומרי בנייה ירוקים תופסים תאוצה בשנים האחרונות בעולם המערבי וגם בישראל ישנה התעוררות בענף. אולם, בעוד שבארה"ב שוק חומרי הבנייה הירוקה מוערך בהיקף של כמאות מיליארדי דולר ואף קיימת הערכה כי השוק צפוי לגדול בשנים הקרובות, בישראל מוצעים לקבלנים וליזמים מגוון צנוע של חמש משפחות מוצרים ירוקים בלבד, כך עולה מנתוני המועצה הישראלית לבנייה ירוקה.
הסיבה לקיומו של מגוון מוצרים דל, מסרו מהמועצה, טמון בעובדה כי ישנם כשלים ומחסומים רבים. כך למשל, קיים קושי בהגדרה של מהו חומר ירוק ומהם הקריטריונים אותם יש להציב על מנת לקבוע האם חומר מסוים עשוי להיחשב כ"ירוק". בנוסף, נושא הבנייה הירוקה הינו מורכב, וכתוצאה מכך קיימת חוסר הבנה ומודעות אמיתית, הן בקרב אנשי מקצוע והן בקרב הציבור, בכל הנוגע לתו התקן הירוק ולסוגיות המרכיבות אותו.
סיבה נוספת המרחיקה את ישראל משוק עשיר של חומרי בנייה ירוקים, טמונה בהיעדר הרגולציה הממשלתית בתחום, אשר ביכולתה לקבוע דרישות מסוימות בתחום החומרים ולעודד מחזור ורכש ירוק במכרזים ממשלתיים. עוד נמסר מהמועצה הישראלית לבנייה ירוקה, כי חוסר מוטיבציה בקרב היצרנים עצמם אינה מסייעת להתפתחותו של השוק.
הילה ביניש, מנהלת המועצה לבנייה ירוקה: " מצאי מגוון ועשיר של חומרי בנייה ירוקים הינו תנאי הכרחי לבנייה ירוקה בת קיימא בישראל. המפתח נמצא בידיים של היצרנים, הם אלה שבסופו של דבר יוצרים את השינוי בפועל בעקבות היענות לדרישות הציבור או לתכתיבי המחוקק. יצירת שוק של בנייה ירוקה בישראל, יחסוך במשאבי הסביבה ויצור סביבת מגורים וחיים בריאה יותר ומשתלמת יותר בטווח הקצר והארוך כאחד".