אוסטרליה היא מדינה הנהנית ממשאבי אנרגיה גדולים ובראשם היצע גדול של פחם זול המשמש להפעלת 80% מתחנות הכוח במדינה ואף נחשבת ליצואנית הפחם הגדולה בעולם. מצב זה אינו מעודד את גופי השלטון למציאת מקרורות אנרגיה מתחדשים וכעת מייצרת אוסטרליה רק 6% מצריכת החשמל במדינה ממקורות אנרגיה ירוקה.
אוסטרליה תשקיע 18 מיליארד דולר בטכנולוגיות אנרגיה ירוקה
אוסטרליה היא מדינה הנהנית ממשאבי אנרגיה גדולים ובראשם היצע גדול של פחם זול המשמש להפעלת 80% מתחנות הכוח במדינה ואף נחשבת ליצואנית הפחם הגדולה בעולם. מצב זה אינו מעודד את גופי השלטון למציאת מקרורות אנרגיה מתחדשים וכעת מייצרת אוסטרליה רק 6% מצריכת החשמל במדינה ממקורות אנרגיה ירוקה. זאת למרות שפוטנציאל ייצור האנרגיה המתחדשת באוסטרליה גדול היות והמדינה נהנית משפע של אנרגיית שמש, רוח, גלים ואנרגיה גיאו תרמית.
עם זאת, המודעות הגוברת לנזקי השימוש באנרגיה מתכלה להתחממות כדור הארץ וזיהום האוויר הובילו גם את אוסטרליה לשינוי בתכנון מקורות האנרגיה ולהכרזה על יעד של ייצור 20% מהחשמל במדינה ממקורות אנרגיה מתחדשת עד לשנת 2020. כדי להגשים את היעד הקצתה הממשלה 20 מיליארד דולר אוסטרלי שהם כ-18 מיליארד דולר אמריקאי לתוכנית רחבה לפיתוח טכנולוגיות לייצור אנרגיה מתחדשת. אחד הפרויקטים הגדולים המתוכננים באוסטרליה הוא הקמת חוות הרוח הגדולה ביותר בחצי הדרומי של כדור הארץ.
השבוע פרסמה אוניברסיטת מלבורן בשיתוף עם ארגון Beyond Zero Emissions ועם חברת ההנדסה סינקלר נייט מרץ את "תכנית האנרגיה בעלת אפס פליטות הפחמן של אוסטרליה". על פי תוכנית זו אוסטרליה יכולה להסתמך על אנרגיות מתחדשות בלבד בתוך עשור על ידי הקמת 12 מתקנים סולאריים גדולים והקמת 23 חוות רוח גדולות. החשמל שיופק על פי תוכנית זו יעמוד על כ- 325 טרה-וואט שעה כל שנה, מימון התכנית יעלה 370 מיליארד דולר בעשור הראשון שהם כ- 8 דולר בשבוע לכל בית אב אוסטרלי.