משרד התשתיות קיים היום דיון רב משתתפים בנוגע למצב משק החשמל בישראל ומצבה הפיננסי של חברת החשמל. בדיון השתתפו בכירי משרד התשתיות הלאומיות, משרד האוצר, רשות החשמל האוצר,נציגי החשב הכללי ורשות החברות הממשלתיות,
שר התשתיות: דרושות החלטות מהירות על מנת למנוע בצורת חשמל במדינת ישראל
צילום: ארנון מעוז
משרד התשתיות קיים היום דיון רב משתתפים בנוגע למצב משק החשמל בישראל ומצבה הפיננסי של חברת החשמל. בדיון השתתפו בכירי משרד התשתיות הלאומיות, משרד האוצר, רשות החשמל, נציגי החשב הכללי ונציג רשות החברות הממשלתיות, בדיון השתתף גם עמית מור, מנכ"ל משותף בחברת הייעוץ אקו אנרג'י, אשר הציג את מסקנות המחקר שביצע הבנק העולמי לגבי מצבה הפיננסי של חברת חשמל.
לדברי שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו "אין סיבה להמתין 90 יום, כפי שקבע ראש הממשלה. דרושות החלטות מהירות על מנת למנוע בצורת חשמל ולהבטיח את אספקתו במדינת ישראל לקראת שנת 2013. פרויקטים של פיתוח כגון תוכנית החירום, כמו גם תוכנית ההתייעלות האנרגטית הונחו על שולחנות משרדי הממשלה הרלוונטיים, ובראשם משרדי ראש הממשלה והאוצר, לפני חודשים ארוכים, ועדיין לא ניתן להם מענה. כל דחייה נוספת היא הימור באמינות אספקת החשמל. כשם שהדחייה על ידי האוצר בהקמת מתקני ההתפלה הייתה הימור שהביא למחסור חמור במשק המים".
עוד אמר לנדאו "אין שום הסבר הגיוני לשאלה מדוע מתעכב המשך התהליך התכנוני של תחנת הכוח הדו דלקית (תחנה D) באשקלון, במיוחד לאור תמיכתו של השר להגנת הסביבה ביוזמת משרדנו. אי אפשר להסביר את הדחייה ביישום תוכנית ההתייעלות האנרגטית, שבכוחה להקטין ביקושים באופן מיידי". הדיון, שנועד להתקיים עוד באמצע חודש מאי, נדחה עד להיום לבקשת האוצר. ממשרד התשתיות נמסר כי שר התשתיות הופתע לגלות שבמשרד האוצר לא נמצאו עדיין פתרונות למימון צרכיו הדחופים של משק החשמל.
אושר מתווה עקרוני לפיתוח מאגר הגז הטבעי "תמר"
שר התשתיות אישר היום לחברת נובל אנרג'י ולשותפותיה לפתח את שדה הגז הטבעי "תמר" במתווה של צינור כפול מהמאגר לאסדת הפקה שתיבנה בסמוך לזו של ים תטיס (מרי B), ומשם יוזרם הגז הטבעי למתקן הקליטה הקיים באשדוד. משרד התשתיות הלאומיות וחברת נובל אנרג'י יסכמו תנאים להקמת כניסה נוספת לגז הטבעי בצפון הארץ, בהתאם לגידול בתפוקת הגז ממאגר "תמר", קיום תגליות חדשות, תמהיל ספקי הגז לישראל בעתיד ועוד.
במשרד התשתיות הלאומיות צופים כי בעקבות האישור, אספקת הגז הטבעי מקידוח תמר למשק הישראלי תתאפשר החל משנת 2013. לטענת משרד התשתיות, הצורך בהבאת הגז הטבעי למשק בשנת 2013 נובע משתי סיבות: מאגר מרי B לקראת הידללותו מפסיק לספק את הכמויות השנתיות שסיפק בתחילתו. כמו כן קיים גידול בביקושים במשק, דבר המגדיל את הפער בין הביקושים וההיצע לגז הטבעי במשק הישראלי.