תחשבו על שמיכה ענקית שעוטפת את כדור הארץ ומכסה אותו. אם השמיכה תהיה עבה מדי, לכולנו יהיה חם מדי. קרחונים ימסו, מפלס האוקייינוסים יעלה, ערים שלמות יוצפו. זהו אפקט החממה! השמיכה היא שכבת האטמוספיקה המקיפה אותנו, וכל שנה היא נעשית עבה יותר ואטומה יותר, בגלל גזים אשר נפלטים לתוכה ללא הרף, מבתי חרושת, ממפעלים, מהמכוניות שלנו.
לא, אי אפשר לשנות את המצב בשעה אחת.
אבל כשמיליוני בני אדם, בכל העולם מכבים את האור לשעה אחת, המסר הוא ברור:
אנחנו מפסיקים להתעלם מהבעיה , ומתחילים לעשות משהו כדי להציל את כדור הארץ כולנו: ממשלות, חברות ענק, תעשיות אנרגיה, אני ,אתה.
ב-22/4/2010 מצטרפים למאבק בהתחממות הגלובלית ומכבים את האור לשעה.
מה קורה בעולם?
ארועי "שעת כדור הארץ 2010" התקיימו בתאריך 27.3 מסביב לעולם. האירועים החלו באוסטרליה וניו זילנד והמשיכו לשאר מדינות העולם כאשר בכל מדינה כובו האורות בשעה 20:30 למשך שעה אחת לציון המאבק העולמי בהתחממות הגלובלית.
הרעיון שסחף מיליונים ברחבי העולם נולד במוחו של פעיל קרן הטבע העולמית (WWF) אנדרו רידלי, מסידני אוסטרליה בשנת 2007. האירוע שהתחיל באוסטרליה התפשט למדינות רבות נוספות והשנה יצוין בכ-4,000 ערים ב-125 מדינות מסביב לעולם. האירוע שהתחיל הערב באוסטרליה ממשיך גם בהודו ובמדינות אסיה, במזרח התיכון, במרכז ובמערב אירופה, באפריקה ובהמשך בצפון ודרום אמריקה. כיבוי האורות מלווה בהופעות, כנסים או ארוחות לאור ירח ובדיונים אודות הדרכים בהם ניתן לבלום את ההתחממות הגלובלית. גם חברות ותאגידים גדולים כמו קוקה קולה, מקדונלד'ס, גוגל, סוני, ואחרים משתתפים באירוע על ידי כיבוי האורות במשרדיהם.
ארועי שעת כדור הארץ בישראל
בישראל מתקיים האירוע בפעם השלישית בתאריך שונה משאר מדינות העולם בגלל חג הפסח. היום יתקיימו אירועי "שעת כדור הארץ" במקביל לאירועי "יום כדור הארץ הבינלאומי" החוגג את השנה ה-40 במספר. בשנה הראשונה התקיים האירוע בתל אביב בלבד אך השנה הוא יצוין גם ב-13 ערים נוספות בהם ירושלים, חיפה, כפר סבא, אילת, אשקלון, יבנה, מודיעין מכבים-רעות, נס ציונה, פתח תקווה, ראשון לציון ורעננה באר שבע ודימונה בהשתתפות מאות אלפי משפחות, בתי עסק ומוסדות ציבוריים.
הרעיון לציין את "יום כדור הארץ" כאירוע סביבתי התרחש באופן ספונטני בארצות הברית של שנות ה-60' במטרה למחות נגד זיהום הסביבה. יום כדור הארץ צויין לראשונה במרץ 1970 באופן רשמי בסדרת הפגנות המוניות ואירועים ברחבי ארה"ב. בשנים האחרונות מצויין יום כדור הארץ ברחבי העולם ב-22 באפריל.
גם בכנסת יכבו את האור: מנכ"ל הכנסת, דן לנדאו, הנחה את עובדי המשכן להשתתף באירועי "שעת כדור הארץ" הבינלאומיים, במהלך האירועים, כל האורות במשכן הכנסת יכובו ב-20:00 למשך שעה, כדי להגביר את המודעות לצמצום הפגיעה בסביבה. במכתב ששלח לנדאו לכל עובדי המשכן הדגיש היו"ר את חשיבות כיבוי האורות והמזגנים בסיום כל יום עבודה בלשכות השונות.