משרד התעשייה והמסחר של צ'כיה פרסם טיוטת חוק חדש שנועד להסדיר הקמת מערכות סולאריות חדשות בטכנולוגיה פוטו וולטאית החל ממאי 2010. על פי החוק החדש, כל המתקנים הסולאריים המותקנים בצ'כיה החל מיוני 2010 בהספק העולה על 20 קילווואט יסובסדו רק אם נעשה בהם שימוש בפאנלים בהם הנצילות הכוללת היא מעל 22%. הטענה היא כי צ 'כיה צריכה לתמוך רק בטכנולוגיות סולאריות בנצילות הגבוהה ביותר בעולם. מטרה נוספת של החוק היא לגרום ליזמים להקים את המתקנים הסולאריים על גגות בעיקר.
כרגע זה נראה בלתי אפשרי עבור חברות האנרגיה הסולארית לעמוד בדרישות להתקנת פאנלים עם יעילות על 22% כפי שנדרש על ידי משרד התעשייה והמסחר הצ'כי. האופציה היחידה היא להתקין פאנלים יקרים יותר בשיטת ה-CPV בהם הנצילות היא 25%. עם זאת, מערכות סולאריות כאלה מתאימות יותר לשימוש באזורים מדבריים, בצ 'כיה האירופאית בה קרינת השמש נמוכה יותר ישירה מערכות כאלה לא יעבדו היטב.
חברות אנרגיה חדשה מול חברות אנרגיה ישנה
מתחילת פברואר 2010 הפסיקו חברות החשמל הצ'כיות לחבר מתקנים סולאריים פוטו-וולטאים חדשים לרשת. כתוצאה מכך, מתקינים סולאריים קטנים ובינוניים רבים וחברות אנרגיה סולאריות בצ 'כיה איבדו את לקוחותיהם, ואינם יכולים לקבל הזמנות חדשות. חברות אנרגיה סולארית רבות חוששות לעתידן הכלכלי ולמעלה מ -2,000 עובדים נמצאים בסכנת פיטורים אם ייושם החוק החדש. בנוסף, משקיעים מקומיים וזרים בפרוייקטים סולאריים ובמפעלים לייצור מערכות סולאריות יפסיקו את השקעותיהם בטווח הקרוב.
מה באמת עומד מאחורי החוק החדש? לדברי יו"ר איגוד חברות האנרגיה הסולארית הפוטו וולטאית בצ'כיה (CZEPHO) בשבוע שעבר הסיבה האמיתית לאיסור על חיבורי רשת למתקנים סולאריים קשורה אך ורק לתחרות עם חברות האנרגיה הקונבנציונלית. לדבריו, מדובר בדוגמה אופיינית של סכסוך בין "אנרגיה ירוקה חדשה" המיוצגת על ידי חברות האנרגיה הסולארית מצד אחד, לבין "אנרגיה ישנה" המיוצגת על ידי חברות המפעילות תחנות כוח פחמיות. חברות אלו חוששות משוק האנרגיה המתחדשת המפותח בצכיה ומאיבוד נתח שוק הולך וגדל.