תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
בלעדי: דסטק – מד אבק דיגיטלי ממוחשב לניטור נצילות לוחות סולאריים
נתי גרנץ 14 במרץ 2010 17:00 אין תגובות
בלעדי: דסטק – מד אבק דיגיטלי ממוחשב לניטור נצילות לוחות סולאריים

חברות האנרגיה הסולארית המקימות מתקנים בהשקעה של מיליונים רבים נוטות לטאטא את בעיית האבק המצטבר על הלוחות הסולריים, משני טעמים עיקריים – האחד הוא, שנתונים מדוייקים אודות השפעת האבק על נצילות הלוחות עדיין בגדר מחקר, וכאלה שנערכו ברחבי העולם, לא נמסרו כמוחלטים. והשני – מאחר ואין עד כה פתרון יעיל וממוחשב.

ככל שיוקמו מתקנים גדולים  ויקרים יותר, במיוחד בנגב אצלנו, או במרחבי ערבות ומדבריות בעולם, כך אין ספק כי הצורך במד אבק ללוחות סולאריים אשר בראש ובראשונה מספק מידע – שכרגע אינו בנמצא כלל, ילך ויגבר. לדוגמא, מחקר אקדמי שנעשה באזורים מדבריים מצביע על ירידה של 33.5% בנצילות בחודש אחד*

גלאי חכם במיוחד

חברת דסטק שיושבת בנס ציונה חוקרת ומפתחת מערכות חכמות בתחומי האלקטרוניקה. כאשר היה ברור כי המערכות הסולאריות מהוות פתרון ליצירת חשמל באנרגיה ירוקה, חקר מנכ"ל החברה, משה סלע. את התחום ועלה על הבעיה שאינה מדוברת רבות – אבק ולכלוך המצטברים על הלוחות, ואינו מתוקשר כלל למערכות המידע של הלוחות הסולאריים.

מד האבק הדיגיטלי - הדמיה: דסטק

מדובר במד אבק חכם שמכיל מספר יכולות, היכולות הבסיסיות של הדסטק הם קודם כל זיהוי של אבק ולכלוך המצטבר על הלוחות הסולאריים. הדבר השני, המהותי לא פחות הוא היכולת לתרגם את האבק והלכלוך לנתון החשוב – ירידת נצילות הלוח הסולארי. כלומר – לא רק מסירת המידע אודות מדידת האבק והלכלוך – אלא השפעתו הישירה של זה על תפוקת הלוח הסולארי. כל מד אבק כזה הוא גוף עצמאי עם מחשב, מעבד פנימי, שמאפשר לו לשדר את נתוניו לצג ברור או לכל מערכת תקשורת המחוברת ללוחות הסולאריים.

דבר שלישי הדסטק הינו יחידה עצמאית הניתנת בעתיד לשילוב אלגנטי במערך הלוחות הסולאריים, ומתפקדת כיחידת מידע שיש באפשרותה להתחבר ליחידות מידע אחרות במערכת.

מאחר וכיום, בגלל חוסר המידע וממילא חוסר פתרון, נוהגים בעלי המערכת הסולארית לקבוע באופן שרירותי, על פי הגיון מסויים את ניקוי הפאנלרים הסולריים. בארץ, למשל, נהוג לשטוף את הלוחות פעם אחת – לעונת החורף, ופעם לחודש – בעונת הקיץ. כך ללא ידיעה על ירידת הנצילות עקב אבק מפסיד בעל המערכת סכומים ניכרים מבלי לדעת כלל.

מאחר ושטיפת המערכות הסולריות הנה לא רק נושא רציני שיש לנהוג בו בזהירות, אלא אף מהווה סכנה – למערכת חשמלית חכמה, הרי שניקוי הלוחות הסולאריים כפי שהוא מתקיים היום, אינו מחובר כלל- לכל נתון ענייני ויעיל. הדסטק מאפשר נתינת שירות היקפי – שכן הוא מדייק את המתרחש על גבי הלוחות – לנצילותם.

יחידת בקרה לנצילות אופטימלית

במד האבק – יחידת בקרה המתקשרת בצורה דיגיטלית עם יחידות מידע אחרות במערכת הסולארית. מד האבק מודד את הצטברות האבק והלכלוך פעמיים ביממה, מתורגם לאחוזי הנצילות, כך שאין כל בעיה להבין את הקשר הישיר שבין המתרחש על פני הלוחות לבין תפקודה של כל המערכת. בהתאם לכך יכול כל בעל מערכת כזו להחליט על אופן והתזמון המיטבי לניקוי הלוחות הסולאריים.

הדסטק מותאם למערכות סולריות רחבות וגדולות בהיקפן כמו גם למערכות בינוניות וקטנות. במערכות הנרחבות, ניתן להתקינו במספר מוקדים ולמפות את המידע באופן מדוייק, כך שברור לבעל המערכת, היכן בדיוק ירדה נצילות הלוחות – בהתאם לכך הוא כמובן, יכול לכוון את ניקוי הפאנלים לזמנים אופטימליים.

החברה נמצאת בשלבי גיוס משקיעים להקמת קו ייצור ושיווק הדסטק בארץ וברחבי העולם.

למידע נוסף

http://moshesela.wordpress.com

*

The results imply that the depression of the efficiency is 33.5% after one month and increases to 65.8% after six months without panel cleaning.

Source :  Effect of dust on the transparent cover of solar collectors
Hamdy K. Elminir a, Ahmed E. Ghitas a, R.H. Hamid a, F. El-Hussainy b, M.M. Beheary b, Khaled M. Abdel-Moneim

Print Friendly, PDF & Email
דסטק מד אבק דיגיטלי ממוחשב משה סלע ניטור מערכות סולאריות נצילות פאנלים סולאריים

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס