משרדי הבריאות והתשתיות הגיעו לאחרונה להסכמות לגבי כללי הזהירות שיש לנקוט בשימוש בנורות חסכוניות בשל הקרינה הגבוהה יחסית לנורות ליבון רגילות. לפי ההמלצה יש לשמור על מרחק של 30 ס"מ מהנורה אלא אם כן קיים כיסוי המונע את הקרינה. הסכמות אלו הושגו במטרה לקדם את הפחתת השימוש בנורות ליבון רגילות הצורכות כמות רבה של חשמל תוך שמירה על בריאות הציבור. נורת ההלוגן החסכונית, כדוגמת נורת הפלואורסנט או ההלוגן המוכרת, נחשבת ליעילה פי ארבעה מנורת ליבון רגילה ואורך החיים שלה הוא פי 8-10 מזה של נורת ליבון.
החשש מפני שימוש בנורות חסכוניות נוצר בעקבות מחקר שנערך לפני כשנה וחצי ידי הסוכנות להגנת בריאות הציבור בבריטניה, אשר מצא כי כאשר שוהים בסמוך לנורות החסכוניות כשעה ביום במשך תקופה ממושכת ובמרחק של עד 20 סנטימטרים החשיפה לרמות קרינה אולטרה סגולה היא מעבר לסף הבריאותי שעליו ממליצים מומחים.
לאחר פרסום אזהרת משרד הבריאות התקבלה החלטה במשרדי התשתיות והבריאות כי לא ייאסר השימוש בנורות חסכוניות אך תבחן האפשרות לסמן את האריזות ולציין את מגבלות השהייה ליד הנורה. מגבלה המתבטלת אם יש מעטפת חיצונית על הנורה החוסמת את הקרינה. משרד התשתיות פרסם לאחרונה לשימוע ציבורי תקנות שיאסרו לייבא נורות ליבון בהספק של 60 ואט ומעלה, והבאת התקנות לאישור בתוך כמה חודשים.