תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
שרי האוצר והתשתיות החלו בתהליך הדחת יו"ר רשות החשמל
נתי גרנץ 2 במרץ 2010 12:17 אין תגובות

שר האוצר, יובל שטייניץ הצטרף לשר התשתיות, עוזי לנדאו בחתימה על מכתב שימוע לקראת הליך ההדחה של יו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה ולאחר הליך השימוע יובא הנושא לדיון בממשלה. במכתב דורשים שרי התשתיות והאוצר לקבל את תגובת שפירה תוך שבוע בכתב או בעל פה כדי לשקול את המשך התהליך

Print Friendly, PDF & Email
שרי האוצר והתשתיות החלו בתהליך הדחת יו"ר רשות החשמל

יו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה – צילום: רשות החשמל

שר האוצר, יובל שטייניץ הצטרף לשר התשתיות, עוזי לנדאו בחתימה על מכתב שימוע לקראת הליך ההדחה של יו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה ולאחר הליך השימוע יובא הנושא לדיון בממשלה. במכתב דורשים שרי התשתיות והאוצר לקבל את תגובת שפירה תוך שבוע בכתב או בעל פה כדי לשקול את המשך התהליך.

הסיבות להדחה המוזכרות במכתב: התנהלות בלתי ראויה של פקיד ציבור, ניהול בלתי הולם של עבודת הרשות ואי יישום מדיניות הממשלה ושר התשתיות. לדברי השרים "ככל שאנו רואים את הצורך בשמירה על עצמאותה של הרשות, כך אנו רואים הכרח בהקפדה על התנהלות ראויה של פקידי הציבור, סדרי שלטון תקינים ותיאום בין עבודת הרשות למדיניות הממשלה והשר". מרשות החשמל נמסר כי שפירה "בוחן את צעדיו".

מנסה לפטר, השר לנדאו - צילום: ארנון מעוז

הרקע למכתב – מחלוקות קשות בין רשות החשמל למשרד התשתיות במספר נושאים ובמיוחד הוזלת תעריפי החשמל בשיעור חד של 10% ומעלה בניגוד לדעתו של שר התשתיות. לנדאו טוען כי שפירה הונה אותו לחשוב כי מחירי החשמל אף יתייקרו ולא יוזלו. לדברי שר התשתיות "אמנון שפירה הוליך אותי שולל ואמר לי את ההפך מהאמת. עם אדם כזה אני לא יכול לעבוד". בסוף ינואר זימן לנדאו את שפירה למשרדו והודיע לו על כוונתו להביא לסיום כהונתו על רקע החלטתו בנושא הוזלת החשמל וראיונות שנתן שפירה לתקשורת ובהם הביע ביקורת על מדיניות משרדי הממשלה.

מחלוקת סביב המכרז לתחנות הכוח הסולאריות באשלים

עוד נושא למחלוקת הוא המכרז לתחנות הסולאריות באשלים, רשות החשמל חלוקה בנושא עם משרד התשתיות והחשב הכללי במשרד האוצר בשל דרישת החשב הכללי להכניס למכרז מנגנון בוררות חיצוני לסוגיות רגולטוריות והקלות מסוימות הנוגעות לחלוקת הסיכונים בין המדינה לזכיין. על כך הגיב לנדאו "אם המדינה הכריזה שמכרז מסוים ראוי – אז הוא ראוי. במקרה של המכרז התרמו־סולארי באשלים שפירה משבש מדיניות ואז מעז לתאר את הכניסה לתחום כ'הרפתקה'. מי הוא שיגיד דבר כזה?". עוד הוסיף לנדאו  "נחליף אותו לפי לוח הזמנים הקצר ביותר שהחוק מאפשר. מעכשיו גם ראש הממשלה נתניהו יהיה מעורב בסיפור".

אין זו הפעם הראשונה בה נוצרים חיכוכים קשים בין רשות החשמל ומשרד התשתיות הממונה עליה. גם שר התשתיות הקודם, בנימין (פואד) בן אליעזר הדיח את קודמו של שפירה, דוד אסוס, לפני כשלוש שנים וניסה להדיח את יו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה עקב חילוקי דעות ומערכת יחסים בעייתית. נראה שהסיבה לכך היא מעמדה הייחודי של רשות החשמל הנמצאת בין הפטיש לסדן.

רשות החשמל היא הגוף הרגולטורי המפקח על משק החשמל בישראל וחברת החשמל, אך משרד התשתיות הממונה עליה שואף לכרסם ללא הרף בסמכויות הרשות, כך למשל תומך משרד התשתיות ב"הצעת חוק עוקף רשות החשמל" המקודמת ע"י ח"כ דב חנין, המציעה להפקיע את סמכויות קביעת התעריפים לייצור אנרגיות מתחדשות מידי רשות החשמל לידי שר התשתיות. משרד התשתיות תומך לרוב בעמדת חברת החשמל מול הרשות.

כתבות נוספות בנושא שעשויות לעניין אותך

מליאת רשות החשמל אישרה את ההוזלה הגדולה ביותר במחירי החשמל

שר התשתיות פועל לקבלת אישור הממשלה להדחת יו"ר רשות החשמל

שר התשתיות תובע מיו"ר רשות החשמל להתפטר

Print Friendly, PDF & Email
אמנון שפירה הוזלת תעריפי החשמל יו"ר רשות החשמל יובל שטייניץ מכרז אשלים עוזי לנדאו רשות החשמל שר האוצר שר התשתיות

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס