השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת התכנסה השבוע (ג') למפגש מיוחד כדי לדון בנושא חקיקה לשימוש חוזר במים אפורים. נהוג לכנות בשם מים אפורים את מי המקלחת, מי שטיפת הכביסה, מים לשימוש במטבח ושאר מים לשימושים אחרים בבית ובמשרד שאינם מי האסלות
מאת: מרלן-אביבה גרינפטר – אפוק טיימס
השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת התכנסה השבוע (ג') למפגש מיוחד כדי לדון בנושא חקיקה לשימוש חוזר במים אפורים. נהוג לכנות בשם מים אפורים את מי המקלחת, מי שטיפת הכביסה, מים לשימוש במטבח ושאר מים לשימושים אחרים בבית ובמשרד שאינם מי האסלות. היוזמה לכנס השדולה הסביבתית-חברתית היא של חברי הכנסת ניצן הורוביץ (מר"צ) ודב חנין (חד"ש). המטרה הייתה לבחון את יישום אישור על ידי הכנסת של הצעת חוק בנושא מים אפורים בישראל הכולל כאמור שימוש במי המקלחת, הכביסה והמטבח לצורך הדחת אסלות והשקיית גינות. עד היום אחד המתנגדים הגדולים היה משרד הבריאות שחשש מהימצאות קוליפורמים במים.
עוזי לנדאו, שר התשתיות הלאומיות שהשתתף בכנס הביע תמיכה עקרונית בהסדרת סוגיית המים האפורים בחקיקה ואמר : "אם כולם היו חוסכים מים בדרך זו, היינו יכולים לחסוך את מאות המיליונים שמושקעים במתקני התפלה בישראל".
הסכמה מהירה בין כל הגורמים
ח"כ הורוביץ, יו"ר עמית של השדולה, אמר בדיון כי המטרה היא להגיע להסכמה מהירה בין כל הגורמים ברשויות השונות כדי לקדם את מהלך החקיקה ולהעניק לציבור אפשרות זמינה ובטוחה לחיסכון גדול בחשבון המים. "שימוש חוקי במים אפורים בישראל הוא היעד שלנו – וזו המחויבות שלנו. עלינו לעשות ככל שניתן על מנת להגיע לפתרון היישומי הרחב ביותר. הרי מדובר בסופו של דבר בפתרון פשוט לחיסכון אמיתי במים, ישראל היא מדינה מתייבשת, וזו משימה ציבורית ערכית מהמעלה הראשונה" אמר הורוביץ.
ח"כ דב חנין גם הוא יו"ר עמית של השדולה סיכם את הדיון ואמר: "חסכון במים לא יושג רק על ידי פתרונות כלכליים. לפני שמשתמשים במקלות של העלאת תעריפים, צריך להציע לציבור גם גזרים – כלים לחסכון במים, כמו שימוש חוזר במים אפורים".
מי ומי בעד שימוש חוזר במים אפורים
גם ראש רשות המים, פרופסור אורי שני, היה בדיון שנערך בכנסת והביע תמיכה עקרונית בקידום פתרונות למים אפורים בישראל.
תומכים רבים לנושא השימוש החוזר במים ובכנסת השתתפו נציגים מארגונים סביבתיים רבים, מומחים, נציגי משרדי הממשלה המעורבים, נציגי השלטון המקומי, חברות פרטיות מהארץ והעולם, וחברי כנסת מכל סיעות הבית וביניהם: יו"ר ועדת הכספים משה גפני, יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה דוד אזולאי, יו"ר שדולת השלטון המקומי זאב ביילסקי, ח"כ יעקב כץ, ח"כ דניאל בן-סימון, ח"כ גדעון עזרא, ויו"ר הלובי החקלאי ח"כ שי חרמש. במשך הדיון הועלו חלופות שונות לנושא שוודאי יבואו לידי ביטוי בהצעת החוק.
מה קרה עם זה מאז?
נדחה? ע"י מי, למה?