כאשר הוקמו חברות שידורי הכבלים בארץ בשנת 92' הקים היו"ר והבעלים, גיא ישראלי את נקסטקום לאספקת שרותי תשתיות תת קרקעיות לתקשורת. לנקסטקום כ-500 עובדים המועסקים ב-11 סניפים ושני מרכזים לוגיסטיים גדולים ועוד מאות עובדים המועסקים כפרי לאנסרים ברחבי הארץ
מיצג החברה בכניסה לכנס אילת אילות לאנרגיה מתחדשת – צילום: יניב פילדסט
כאשר הוקמו חברות שידורי הכבלים בארץ בשנת 92' הקים היו"ר והבעלים, גיא ישראלי את נקסטקום לאספקת שרותי תשתיות תת קרקעיות לתקשורת. לנקסטקום כ-500 עובדים המועסקים ב-11 סניפים ושני מרכזים לוגיסטיים גדולים ועוד מאות עובדים המועסקים כפרי לאנסרים ברחבי הארץ. החברה עובדת עם חברות התקשורת הגדולות – הוט, פרטנר, סלקום, בזק, נטוויז'ן, עם חברות תשתית אחרות ועם משרד הביטחון. בעולם פועלת החברה בעיקר במזרח אירופה ובאפריקה.
לאחרונה הקימה נקסטקום את חברת הבת נקסטקום אנרג'י להקמת ותחזוקת מערכות סולאריות בכל הגדלים כולל תכנון וייצור הקונסטרוקציה. לשם כך סגרה נקסטקום שיתופי פעולה עם יצרני ציוד (פאנלים וממירים) מהמובילים בעולם. הכשירה צוותי הנדסה, תכנון והתקנות באמצעות הדרכות שהתקיימו בארה"ב וגרמניה ומגייסת אנשי מקצוע בתחום ההנדסה וניהול פרויקטים. בכנס אילת אילות שהתקיים בשבוע שעבר פגשנו את קובי בלסיאנו, מנהל פיתוח עסקי, ואת שלומי אשכנזי, מנכ"ל קבוצת נקסטקום שהציגו את מוצרי החברה למתעניינים.
לאן אתם רוצים להגיע בתחום האנרגיה הירוקה?
נקסטקום היא חברת תקשורת מזה 18 שנה ופעילה בשוק. החזון שלנו בשוק האנרגיה היא להיות ה-EPC המוביל בארץ, אנחנו מתכוונים לעשות בדיוק את מה שעשינו בשוק התקשורת ולהוביל את השוק הזה. יש לנו לשם כך חברה בשם נקסטקום אנרג'י שלמדה במשך השנה וחצי האחרונות את התחום, הקימה פרוייקטים, מנהלת היום פרוייקטים ואנחנו מתכוונים להמשיך ולהוביל את השוק הזה.
התחלנו מהשוק הפרטי של עד 50 קוט"ש ומשם אנחנו מתכוונים להתחיל לפעול בשוק התחנות הבינוניות, שם החברה נמצאת כרגע ומתכוונת בשלב זה להקים מערכות של עד 5 מגה-וואט".
עם איזה חברות יצרניות מערכות אתם עובדים?
"עד היום במערכות של 50 קילווואט עבדנו בעיקר עם מערכות בייצור מערבי כמו שארפ, שוט, סאן-פאוור. כרגע במערכות הבינוניות אנו עובדים עם מערכות מכל הסוגים. כעיקרון אנחנו תופרים לכל לקוח את המערכת על פי צרכיו ועובדים עם כל סוגי הפאנלים שהלקוח רוצה.
הערך המוסף של נקסטקום הוא לא רק הפאנלים אלא גם את כל השירותים הנלווים שהלקוח צריך, גם את רובד התכנון, גם את כל נושא הרישוי, כל מה שקשור ברשות החשמל וחברת החשמל ולבסוף ההתקנה. עוד נושא חשוב מאוד שאנחנו לא מתפשרים עליו זה כל נושא שירותי התחזוקה שאנחנו מספקים ללקוח באמצעות מערכת הבקרה הארצית שהקמנו".
טכנולוגיית הבקרה שלכם – האם כל פאנל מבוקר בפני עצמו?
"התשובה לשאלה הזו תלויה בכל לקוח בפני עצמו ובממיר שבחר הלקוח. אם בוחרים בממיר קונבנציונאלי, הממיר עושה בקרה על ה"סטרינג", יש טכנולוגיות שאנו נמצאים איתם בקשר שעושות בקרה לכל פאנל בפני עצמו, ואז ניתן להגיע לתפוקה המירבית.
חשוב להדגיש את מרכז הבקרה הארצי שהקימה נקסטקום המנתב את כל המערכות אותם אנחנו מקימים. בנוסף הקמנו שדה בדיקות שנותן אפשרות לבדוק את המערכות, לבדוק את כל הפאנלים ולראות איך הם מתנהגים בנפרד. זהו למיטב ידיעתי שדה הבדיקות הפרטי היחיד מסוגו בארץ והוא נמצא בצפון הארץ בבית יהושע".
מה הערך המוסף שלכם?
"הערך המוסף העיקרי שלנו הוא שאנחנו חברה בת 20 שנה. כחברה בת 20 שנה לא הקמנו את החברה כדי להיות כאן שנתיים וללכת. אנחנו נלך יד ביד עם הלקוחות שלנו גם בעוד 20 שנה, לא באנו כאן להקים מערכת סולארית וללכת הביתה אלא לתת שירות ללקוח במשך שנים רבות.
הרקורד שלנו בנושא של הקמת מערכות והקמת פרוייקטים גדולים ומורכבים בפרט גם בסדרי גודל של עשרות מיליונים הוא רקורד מוכח וקהל הלקוחות שלנו כולל לקוחות גדולים ורציניים. אם הוט וסלקום ופרטנר ורכבת ישראל ומשרד הביטחון בחרו בנו כספקים, אין לי ספק שזה נכון גם ללקוחות של המערכת הסולארית. אנחנו בסופו של דבר נהיה שחקן גם במערכות של 4 קילו, גם במערכות של 50 קילו, גם במערכות הבינוניות ועינינו נשואות גם למערכות הגדולות יותר".