חברות האנרגיה הסולארית המקימות מתקנים בהשקעה של מיליונים רבים מחפשות פתרון לאבטחת מתקנים אלו, ככל שיוקמו מתקנים גדולים ויקרים יותר, במיוחד בנגב באיזורים המרוחקים ממקום ישוב, כך יעלו דרישות האבטחה להבטחת ההשקעה.
רן כהן מנכ"ל סברה (שני משמאל) עם נציגי חברת צוות 3 בכנס האיגוד – צילום: יניב פילדסט
חברות האנרגיה הסולארית המקימות מתקנים בהשקעה של מיליונים רבים מחפשות פתרון לאבטחת מתקנים אלו, ככל שיוקמו מתקנים גדולים ויקרים יותר, במיוחד בנגב באיזורים המרוחקים ממקום ישוב, כך יעלו דרישות האבטחה להבטחת ההשקעה.
בכנס שערך איגוד חברות אנרגיה מתחדשת בישראל בראשות עו"ד איתן פרנס אתמול ( ב' ) הציג רן כהן מנכ"ל חברת סברה את מאפייני המערכת החדשנית של החברה שפותחה בישראל ונרשמה כפטנט רשום.
גלאי חכם במיוחד
חברת סברה שיושבת בנס ציונה מפתחת ומוכרת מערכות אבטחה, כאשר אחת מנגזרות המערכת הוא אבטחה של מערכות סולאריות ברמה של מספר מעגלי אבטחה, מדובר בסנסור חכם שפיתחנו שמכיל מספר יכולות, היכולות הבסיסיות של הסנסור הם קודם כל זיהוי של תנודה, דבר שני זה יכולת זיהוי טמפרטורה, כל גלאי כזה הוא גוף עצמאי עם מחשב, מעבד פנימי, שאפשר לקבוע לו נתונים כלומר אם יש זיהוי כזה של טמפרטורה אפשר לדווח עליו ברמת הגלאי, כנ"ל לגבי תנודה של המערכת.
דבר שלישי זה הנושא של המגנטיות, אפשר להצמיד את הגלאי כמגנט, וכל ניתוק שלו מדווח למערכת, דבר אחרון שמעניין בנושא של אבטחה היקפית הוא "סמארט פטרול" או סיור חכם בעברית, סייר שמסתובב בלילה יכול לדווח ישירות לגלאי ולקבל בבוקר דו"ח ברמת הפרט, היכן היה הסייר, האם הוא היה במקום בו היה צריך להיות או לא, ואלו דברים שבאים מבעיות אמיתיות.
עוד דבר שאפשר לציין הוא שלא משנה איך תופסים את הגלאי אין השפעה על היכולות שלו, וזה חשוב לאפליקציות ותכף ארחיב בנושא, קודם כל מדובר במיגון היקפי, אפשר להקים את המערכת על כל תשתית היקפית, גדר מרותכת, קלועה, איסכורית, וגם על גבי קיר. אנחנו קובעים את הרגישות של הגלאי לפי הפרוייקט, אם יש גדר משולבת, קיר, איסכורית, ואח"כ מרותכת אנחנו קובעים את הרגישות השונה לגלאים ועושים את האלגוריתמיקה כדי לא לקבל התראות שווא.
זה בנושא של מיגון היקפי ומדובר בחברה שכבר רצה שנתיים עם התקנות בארץ ובעולם בתחום הזה, יש תת מוצרים שקיימים ופועלים היום, טיפול בשערים, למתקנים יש שערים לכניסות ויציאות, הגלאי משמש גם כגלאי נידנוד וגם כגלאי מגנטי וניתן לזהות כל אירוע של פתיחת שער.
התרעות מפני שריפה
חישת טמפרטורה, הרבה מהאתרים שלנו מותקנים על גבעה שמסביבה קוצים, אם התחילה שריפה הנזק הוא לא פחות מפריצה, ואפשר ברמת המאות מטרים לדעת על שינוי טמפרטורה, המידע מגיע אליי ואם יש סייר או צוות במקום המידע מגיע אליו מהר ומונע נזקים, ומדובר על דברים שכבר קרו.
דבר מעניין נוסף זה אבטחת בהיבט של רכבים, הרכבים יוצאים ונכנסים מיציאה מסוימת שם אנחנו מתקינים גלאים מתחת לבמפר, ברגע שרכב עולה על הבמפר אנחנו סוגרים שער אוטומטית, מדווחים למערכת אעקה, מוציאים s.m.s. בעצם הכל מתחבר עם הכל.
מיגון צינורות, זה דבר שקשור פחות לסולארי, יש לנו פרוייקט מעניין עם חברה שמסיעה דלק ונפט, לא עלינו.. אנחנו ממגנים את הצינורות האלו. כל ניסיון לחבל בצינור אנחנו יודעים ברמת הגלאי איפה זה נעשה.
מיגון ייחודי לפאנלים סולאריים
לגבי הנושא העיקרי של מיגון פאנלים סולאריים, יש יחידת בקרה, יש את אתר המערכת הסולארית, ויש כבל מאובטח וגלאי. הגלאי עצמו מתקשר בצורה דיגיטלית מוצפנת מאוד מהירה עם יחדת הבקרה, כל ניסיון לנתק את הפאנל מהכבל מוציא התראה. מאוד פשוט וגורם לאפס התרעות שווא. הכבל מאובטח ואי אפשר לעקוף אותו.
לגבי יתרונות, אם אנחנו מדברים על אתר שהתקנו היוןם של 400-500 מטר רץ בפחות מחצי יום, זמן התקנה סביר ובהתאם גם העלויות, אם חותכים את הכבל תוך פחות מחצי שנייה יש התרעה שעולה ב- gprm , gsm , טלפון, כל דבר שאתם מכירים ניתן להכניס למערכת ואנחנו עושים את הדברים האלו. גם החוטים בצבע זהה, אין יכולת לגלות את החוטים ולקצר, אותו גנב שמגיע בלילה לא יכול לחבר את הכבל האדום לאדום, סנסור תנודה מובנה גם בכבל כמו בגדר.
חיבור ישיר למערכות אזעקה, לא תמיד צריך להמציא את הגלגל, אם יש כבר מערכת אזעקה, בעיקר בפרוייקטים קטנים, אני מתמשק למערכת הקיימת, למצלמות האבטחה, למערכות ההתראה ולכל מה שהלקוח צריך.
ברירת מחדל דריכה, אנחנו עובדים במוד דרוך כל הזמן, כל שינוי קל אנחנו מפילים את הדריכה ויש התראה.
מעגלי אבטחה מסונכרנים
מבחינת מעגלי האבטחה יש גם את הגדר ההיקפית שמחוברת לעמדת בקרה, וגם הפאנלים עצמם שמשורשרים. גם אם עברת את המערכת הראשונה עדיין קשה מאוד לעבור את השנייה, כאשר הכל משולב עם מוקדי הדיווח, גלאים, מוקדי אבטחה וסיירים. אנחנו נותנים את הפתרון הכולל לאבטחה של אתרים כאלו.
בתוכנה שלנו כל גלאי הוא כתובתי וניתן לשלוח את הסייר למיקום המדויק לפי מפה, יש גם סינכרון למצלמות אבטחה כאשר המצלמה רצה לנקודת האירוע, כך אפשר לדעת אם מדובר בחיה שרצה או באדם שלא אמור להיות שם.
לגבי פרוייקטים שהתקנו, החברה עובדת בתחום הגדרות כשנתיים בארץ ובחו"ל, בתחום אבטחת מערכות סולאריות כחצי שנה, בעיקר פרוייקטים במושבים בדרום, אנחנו מספקים את המוצר ועובדים עם חברת צוות 3 להשלמת שירותי ההתקנה הסיור והמוקד כדי לספק חבילה מלאה ללקוח.
הקישור לאתר סברה לא עובד.
Kאחר חיפוש מיגע לא מצאתי התקנות של המערכת לדעתי זה רעיון יפה אך ללא נסיון בשטח וזה הדבר החשוב ביותר.התקנה חיצונית דורשת נסיון רב של שנים רבות ומאות התקנות ורק אז אפשר לאשר את המוצר
.
ואני חי את תחום האבחה הרבה שנים