שיכון ובינוי חתמה עם קבוצת אולשק על הסכם להקמת תחנות כוח סולאריות בשטח מכרות הנחושת בתמנע ובאיזור מושב שדה חמד בהיקף של כ-20 מיליון דולר.
בעקבות פרסום ההסדרה למתקנים סולאריים בינוניים ע"י רשות החשמל לאחרונה, צפויה החברה להגדיל את הספק המתקן מ-5 מגה-ואט בעלות של 20 מיליון ש"ח למתקן בהספק 10 מגה-ואט, בהשקעה כוללת של כ-40 מיליון דולר. המתקן יוקם על קרקע מינהל המיועדת לתעשייה בשטח של 120 דונם.
שטח מכרות הנחושת אותו רכשה אולשק מכי"ל משתרע על 330 דונם. השטח משמש בין היתר למפעל המיחזור של הקבוצה. ובמקום מוצבת יחידת ייצור קטנה המוסקת במזוט המספקת 5 מגה-ואט למפעל ולרשת החשמל, מה שיקל על שיכון ובינוי בהשגת האישורים.
קיצור הליכי הרישוי למתקנים בנגב
ההסכם שנחתם בין שיכון ובינוי וקבוצת אולשק כולל תשלום דמי שימוש עבור הקרקע, לצד שותפות משנית של אולשק בחברת הייזום של הפרויקט (SPC). שיכון ובינוי סביבה תשמש קבלן ההקמה וההפעלה של הפרויקט (EPC). על פי ההמלצות המסתמנות של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, עשוי פרויקט זה לזכות בהעדפה בהליכי רישוי בגלל השאיפה לתעדף הקמת מערכות סולאריות בקרקע תעשייתית ואיזור הדרום בפרט, תוך אישורן בוועדה מקומית.
בנוסף, חתמה לאחרונה שיכון ובינוי סביבה, בניהולו של אמיר לוי, עם מושב שדה חמד הסמוך לכפר סבא על הסכם להקמת תחנת כוח סולארית בהספק 5 מגה-ואט על שטח חקלאי לא מנוצל של כ-100 דונם. מדובר בפרויקט של שיכון ובינוי,בו יושקעו כ-20 מיליון דולר. על פי הרגולציה המסתמנת של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, הקצאת הקרקעות לפרויקט תותר מ-10% משטח המשבצת החקלאית ועד 300 דונם לכל היותר, כשההיתר יינתן בידי ועדה מחוזית ללא צורך באישור משרד החקלאות.
שיכון ובינוי נכנסה בשנה שעברה לפעילות בענף ייצור החשמל באנרגיה סולארית והקימה את חברה הבת שיכון ובינוי סולאריה המתקינה מערכות סולאריות עד 50 קילו-ואט. הקבוצה חתמה על הסכם אופציה עם קיבוץ צאלים שבנגב להקמה של תחנת כוח תרמו-סולארית בהיקף של כ-100 מגה-ואט על שטחי הקיבוץ, וכן מתכוונת להתמודד במכרזים הסולאריים שפירסמה המדינה להקמת תחנות הכוח באתר אשלים שבנגב.