תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
ועידת קופנהגן : נשיא המדינה יגיע לועידת האקלים במקום נתניהו
נתי גרנץ 12 בדצמבר 2009 23:20 אין תגובות
ועידת קופנהגן : נשיא המדינה יגיע לועידת האקלים במקום נתניהו

לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי לא יגיע לוועידת האקלים העולמית, הודיע היום ( ש' ) נשיא המדינה שמעון פרס כי ייצא לייצג את ישראל בקופנהגן. הנשיא יקיים פגישות מדיניות וראיונות לתקשורת לקידום עמדת ישראל.

ביום רביעי הקרוב ייצא פרס לוועידת קופנהגן כדי להשתתף בשלושת ימי הדיונים האחרונים, בהם נוטלים חלק כ-120 ראשי מדינות: בינהם נשיא ארצות הברית ברק אובמה, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ונשיא רוסיה דמיטרי מדבדב, ונשיא צרפת ניקולא סרקוזי.

באנר עסקים משקיעים ירוק

הנשיא פרס ישתתף גם באירוע מיוחד למנהיגים שמארחת מלכת דנמרק, המלכה מרגרט השנייה, וייטול חלק ביום שישי חלק בנעילת הוועידה במסגרתה יתקיים טקס חתימה מיוחד על אמנת האקלים יחד עם כל מנהיגי העולם. כמו כן, ינצל הנשיא את שהותו בדנמרק וישתתף בטקס הדלקת נרות חנוכה עם הקהילה היהודית ואף יקיים ראיונות לתקשורת הזרה כדי לקדם את ההסברה הבינלאומית של ישראל.

פרס יציג את ישראל כמובילה בטכנולוגיות אנרגיה מתחדשת

מלשכת הנשיא נמסר כי פרס ינצל את שהותו בוועידה לקיום סבב פגישות מדיניות לקידום מעמדה של מדינת ישראל. הוא עתיד להיפגש עם ראשי חברות ענק המתמחות בתעשיות הקלינטק ולהציג את ישראל כמובילה בטכנולוגיות לאנרגיה מתחדשת.

הנשיא ציין כי ישראל חייבת להיות מיוצגת בנושא חשוב כמו ההתחממות הגלובלית, וכי על ישראל לקחת חלק אקטיבי בפתרון בעיית פליטות גזי החממה בעולם במסגרת המאבק הגלובלי בהתחממות כדור הארץ. אל נשיא המדינה יתלוו חברי השדולה הסביבתית בכנסת, נציגי ארגונים ירוקים, השלטון המקומי, תעשייה ובכירי המשרד להגנת הסביבה. והוא עתיד לחזור ארצה עם צאת השבת.

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, אשר פנה לפני מספר חודשים לנשיא וביקש ממנו להשתתף בוועידה, ברך על החלטת נשיא המדינה לעמוד בראש המשלחת. "העובדה שנשיא המדינה יעמוד בראש המשלחת הישראלית לוועידת האו"ם הנה צעד משמעותי שמלמד על החשיבות שמדינת ישראל מייחסת לנושא שינויי האקלים"

לנשיא המלון עולה פחות?

לאחר שראש הממשלה ביטל את נסיעתו לוועידת האקלים בקופנהגן משיקולי עלות השהייה, הודיעה לשכת הנשיא כי הוא ייצג את ישראל במפגש המנהיגים. האם לנשיא המלון עולה פחות? פרס, לעומת נתניהו, צפוי לשהות בעיר ארבעה ימים ולא יומיים, וגודל הפמליה שלו מצומצם יותר כך שמראש דרושה לה כמות חדרים קטנה יותר. לפיכך, עלות נסיעתו של פרס צפויה להיות זולה יותר.

בתשובה לשאלה על עלות הנסיעה וסוגיית שריון החדרים לשבוע מסרו מבית הנשיא: "בשל היקפי המשלחת הקטנים הוצאות הנסיעה יהיו קטנות".


Print Friendly, PDF & Email
המשרד להגנת הסביבה ועידת האקלים ועידת קופנהגן משלחת ישראל לקופנהגן שמעון פרס

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד