מאת: מילי פלד – כתבתנו לועידת קופנהגן
מערכת תשתיות
מדווחים מהשטח..
כשמגיעים לקופנהגן, הרבה לפני שמתקרבים למרכז הכנסים או אפילו לעיר עצמה – אי אפשר שלא לחוש באווירה יוצאת הדופן שלבשה העיר.
הדנים – המארחים האידיאליים לארוע סביבתי שכזה, עשו את המירב כדי לגרום לבאי הכנס להרתם לעניין ולהבין את גודל המאורע. שמה של העיר הוחלף מ copenhagen לשם hopenhagen למשך חודש ימים. שדה התעופה כולו עמוס שלטי חוצות המצביעים על חורבן אפשרי של כדור הארץ וקוראים לאורחים לשקול ברצינות רבה את פועלם למען הסביבה.
קופנהגן מפגינה הכנסת אורחים מרשימה – החל בדוכנים ירוקים הפזורים ברחבי העיר, הדמיות שונות עבור טכנולוגיה כזו או אחרת, ועד מערכת התחבורה המרשימה המוכוונת כולה לטובת באי הכנס. ליד בית העיריה מתנוסס גבוה באוויר כדור – לא אחר מאשר כדור הארץ. סביבו מפגינים וחוגגים גופים רבים מכל רחבי העולם. התחושה המתקבלת היא לא אחרת מאשר ארוע מכונן בקנה מידה בינ"ל. רבבות נציגים רובם ככולם חולקים מטרה נעלה אחת – לעשות כל שניתן בכדי להבטיח את עתיד הקיום של האנושות על כוכב ארץ.
המשך יבוא..