סין, המובילה בעולם בפליטת גזי חממה, מתכננת להכפיל את ההוצאה שלה על הגנת הסביבה בחמש השנים הקרובות עד 2015. כך מדווח העיתון "שנגחאי סקיוריטיז ניוז". סין עשויה להשקיע 3.1 טריליון יואן (454 מיליארד דולר) במשך התקופה, לעומת 1.4 טריליון יואן שהוקצו לתקופה 2006-2010, לדברי מקור אנונימי מהמשרד להגנה סביבתית.
ההשקעה תתפרס על פני חמש שנים, עד 2015. סין כיום היא המדינה המובילה בעולם בפליטת גזי חממה. ותנסה לפתח הפקת אנרגיה מרוח, אנרגיה גרעינית ואנרגיה גיאותרמית.
סין, הנתונה ללחץ אמריקאי לקבוע יעדים לפסגת קופנהגן להתחממות גלובלית בחודש הבא, הודיעה בספטמבר כי תפחית את שיעור הפליטות ליחידת צמיחה כלכלית עד שנת 2020. אתמול הודיע האו"ם כי גזי החממה עלו לריכוזי שיא בשנה שעברה.
"הכפלת התקציב היא מעבר לציפיות שלנו", אמר יאן ביאו, אנליסט מסנצ'ורי סקיוריטיז משנזן. "הגדלת ההוצאה תסייע ליצרני הציוד בתחומי הטיפול במים ובקרת זיהום אוויר ולמפתחים במגזר האנרגיה המתחדשת".
ערך התפוקה של תעשיית הגנת הסביבה עשוי לרשום גידול שנתי של 15%-20%. הממשלה בסין בוחנת אפשרויות של תמריצי מס למגזר, לפי הדיווח.
בתחילת השבוע הודיעה נציבות הפיתוח והרפורמה של בייג'ינג כי היא מתכננת לבנות תחנת כוח סולרית של 70 מגה-וואט כחלק מהתמקדות העיר בהרחבת השימוש באנרגיה חלופית. הממשלה תפתח הפקת אנרגיה מרוח, אנרגיה גרעינית ואנרגיה גיאותרמית, לדברי הנציבות.