רשות החשמל תפרסם תעריף חדש, על פיו יקבע גובה התשלום לכל קילו־ואט חשמל שייוצר בטכנולוגיה זו. בחודש הקרוב צפויה הרשות להגדיל את גובה הסבסוד הניתן לחברות שמייצרות חשמל בטכנולוגיה זו. ייצור חשמל בטכנולוגיה תרמו־סולארית – המשתמשת בחימום מים בעזרת השמש לצורך הפעלת טורבינה – נחשב עד כה לא כלכלי. זאת מכיוון שחברת החשמל שילמה ליצרנים כ־70 אגורות בלבד לקילו־ואט חשמל לשעה. החברות העוסקות בתחום מעריכות כי התעריף החדש יעמוד על 1.20 שקלים לקילו־ואט לשעה.
בין הנהנים מעדכון התעריפים נמצאת חברת שיכון ובינוי מקבוצת אריסון. בספטמבר האחרון קיבלה החברה אישור להקמת תחנת כוח תרמו־סולארית בהיקף ייצור של 100 מגה־ואט בשטח של 3,000 דונם בסמוך לקיבוץ צאלים שבנגב. עלות הפרויקט נאמדת ב־400 מיליון דולר.
עדכון תעריפי הסבסוד הוא חלק משורת צעדים שמתכננת הרשות בעקבות היעד שהציבה הממשלה לשימוש באנרגיות מתחדשות בהיקף של 10% מייצור החשמל עד 2020. כאשר יתפרסם התעריף החדש, צפוי להיערך שימוע כדי לקבל את תגובות הציבור, שבסופו של דבר אמור לממן את הסובסידיה.
נוסף על כך, אמורה רשות החשמל לפרסם עד סוף השנה את ההסדרה להקמת מתקנים בינוניים בטכנולוגיה הפוטו־וולטאית (עד 5 מגה־ואט). ברשות החשמל נשקלת עכשיו בקשה של חברות אנרגיה, שלפיה התעריף התרמו־סולארי החדש ישמש גם כתעריף למתקנים הגדולים (מעל 5 מגה־ואט) בטכנולוגיה הפוטו־וולטאית.