מינהל מקרקעי ישראל יעניק פטור מלא מדמי חכירה לתקופה של 49 שנה, על הקצאת קרקעות לפרויקטים של אנרגיה מתחדשת באזורי קו עימות. עוד הוחלט על תשלום דמי חכירה מופחתים בגובה 31% משווי הקרקע לפרויקטים באזורי עדיפות לאומית א'; ותשלום דמי חכירה של 51% באזורי עדיפות לאומית ב'. תוקף ההחלטה נקבע ל-5 שנים, שאחריהן היא תיבחן מחדש. אולם עדיין לא ברור כיצד יסונכרנו החלטת המינהל, המדברת על החכרה ל-49 שנה, והחלטת רשות החשמל, המאפשרת הפעלת תחנות למשך 20 שנה.
בשוק האנרגיה הסולארית מדגישים כי פתרון שאלת עלויות הקרקע ודמי ההשבחה הוא קריטי. היזמים מבינים כי המינהל לא יוותר בקלות על הכנסות של עשרות מיליוני שקלים בשנה מדמי חכירה של הקרקעות שיוקצו להקמת הפרויקטים. עם זאת, הם מקווים שהמחיר שיקבע המינהל לקרקע יהיה דומה לשימוש החקלאי – ולא לשימוש לתעשייה ולמסחר, שהוא יקר בהרבה. ההערכה היא שבמינהל, ברשות החשמל ובחלק מהרשויות המקומיות מודעים לצורך לחדד את הכדאיות הכלכלית של המתקנים כדי למשוך משקיעים.
מי שהבטיח לגבות ארנונה מופחתת הוא יו"ר המועצה האזורית אילת-איילות, אודי גת, שסיכם עם משרד הפנים על הנחות ליזמים שיקימו קולטים סולאריים. בשטח המועצה אמורים לקום כמה מהפרויקטים הסולאריים הגדולים ביותר, ובהם הפרויקט בתמנע להקמת 3 תחנות כוח תרמו-סולאריות בהספק 75 מגה-ואט כל אחת.