תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • תחזוקת מערכות סולאריות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • תחזוקת מערכות סולאריות
  • אינדקס
גלעד ארדן: ישראל לא משקיעה מספיק בתעשיית הקלינטק
מערכת תשתיות 18 בנובמבר 2009 1:23 אין תגובות

בפתח כנס "נפתח חלון ההזדמנויות לאנרגיות מתחדשות" של המשרד להגנת הסביבה במסגרת תערוכת "וואטק 2009", התייחס השר להגנת הסביבה גלעד ארדן למצבה הייחודי של ישראל כמובילה בפיתוח וייצוא טכנולוגיות מים ואנרגיה ומפגרת בתחום יישומן בפועל.

Print Friendly, PDF & Email
גלעד ארדן: ישראל לא משקיעה מספיק בתעשיית הקלינטק

מאת: ארנון מעוז- מערכת תשתיות

צילום – יניב פילדסט

בפתח כנס "נפתח חלון ההזדמנויות לאנרגיות מתחדשות" של המשרד להגנת הסביבה במסגרת תערוכת "ווטק 2009", התייחס השר להגנת הסביבה גלעד ארדן למצבה הייחודי של ישראל כמובילה בפיתוח וייצוא טכנולוגיות מים ואנרגיה ומפגרת בתחום יישומן בפועל.

למה ישראל מפגרת ביישום טכנולוגיות סביבה?

"אין ספק שהידע קיים וגם משרד התשתיות וגם משרד המסחר והתעשייה עושים עבודה חשובה כדי למקצע אותו וכדי להדגים את היכולות שלנו לכל העולם. אבל במסגרת תפקידי להיות גם קצת הילד הרע שמקלקל מסיבות ואני חייב גם לשאול את עצמי ולשאול את חבריי סביב שולחן הממשלה, אפילו מהרמה הכלכלית, האם ישראל באמת עושה כל מה שהיא יכולה כרגע כדי לעשות עסקים לטובת הכלכלה הישראלית בתחום של טכנולוגיות סביבה".

"כדי שזה יקרה, רבות מהחברות שיש להן פיתוחים לא משנה באיזה שלב שהן תבואנה לעולם ותרצנה למכור את הטכנולוגיות שלהן וישאלו אותן, ובצדק, אם זה כל כך טוב למה לא משתמשים בזה במדינת ישראל? למה, ואני בא בטענות גם לעצמי ולמשרדי למה המיחזור של הפסולת במדינת ישראל הוא בין האחרונים בעולם? למה בתחום האנרגיה הסולרית אנחנו בין האחרונים אם לא האחרונים בעולם, על פי דו"ח שהתפרסם בימים האחרונים? אני חושב שקודם כל השאלה היא לשולחן הממשלה".

אין אינטגרציה ואין הובלה של ראש הממשלה

"רבים מהנושאים כאן דורשים אינטגרציה, דורשים שיתוף פעולה ברמות גבוהות. אם ניקח לדוגמה את תחום הבנייה הירוקה שהמשרד להגנת הסביבה ממחיש כאן ואת היתרונות האדירים שלה בחיסכון באנרגיה, טיפול בפסולת וכן הלאה, כדי שבתים במדינת ישראל יבנו בבניה ירוקה או שנשדרג מבני ציבור היסטוריים שמבזבזים מים ואנרגיה, צריך שיתוף פעולה בין משרד הפנים,  המשרד להגנת הסביבה, המשרד לתשתיות לאומיות, משרד המסחר והתעשייה וכן הלאה".

"והדברים האלה לצערי הם אחד המכשולים העיקריים. הוזכרה כאן גם האנרגיה הסולרית, גם כדי לקדם אותה, ואני לא בא בטענות למשרד התשתיות, כי משרד התשתיות, כשהוא רוצה לקדם אפילו החלטה קודמת של 10% אנרגיה שלדעתי צריך להגדיל אותה באופן משמעותי, אז הוא צריך להתעמת עם משרד הביטחון והוא צריך להתעמת עם משרד החקלאות, כל אחד מטיל את הווטו שלו על שטחי המדינה איפה שהוא יכול".

"ולכן ההובלה של הנושאים האלו כדי למקסם את התועלות הסביבתיות והכלכליות, היא חייבת לבוא מכולנו, אבל בראש ובראשונה מראש הממשלה, אני שמח דרך אגב שהוא ברך את הכנס, אמרתי לפואד שהוא היחיד גם שמסוגל לגרור אותו לכאן, זה היה חשוב שראש הממשלה יהיה כאן גם ויתרשם בעיניו מהפוטנציאל האדיר למדינת ישראל שכבר רואים אותה כמובילה עולמית".

ואני בטוח שכמו הכנס הזה שבפעם השניה עשה קפיצת מדרגה אדירה מהפעם הקודמת, אבל בפעם הבאה אני הייתי מאד שמח שעד אז, גם נקים קרן השקעות בקלינטק לממשלה עם המגזר הפרטי, נוכיח שגם הממשלה שמה גם הרבה יותר כסף שצבוע לטובת הטכנולוגיות האלו.

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה ירוקה גלעד ארדן המשרד להגנת הסביבה טכנולוגיות סביבה כלכלה ירוקה קלינטק תערוכת ווטק 2009

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מחירי אנרגיה עדכניים






קורס יזמים ומפקחים סולאריים

רישום למערכת מידע של תשתיות
בוגרי המכללה מסכמים קורס מנהלי פרויקטים
דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני
חפשו את המחר!
אדם טבע ודין (193) איכות הסביבה (646) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (158) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (212) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (132) בנייה ירוקה (133) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1942) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (137) החברה להגנת הטבע (141) המשרד להגנת הסביבה (667) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (162) התייעלות אנרגטית (652) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (197) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (148) מאגר תמר (199) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (462) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (559) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (412) תשתיות (150)
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד