בדיון עם השר להגנת הסביבה אמר ראש הממשלה כי על ישראל לפתח תחליפי אנרגיה לנפט, שמרוכז "בידיים הלא נכונות". ארדן: המשק הישראלי צריך לעבור מהפכה ירוקה
המפגש התקיים ביום שני 19/10/2009 בלשכת ראש הממשלה, בהשתתפות השר להגנת הסביבה ובכירי משרדו, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, מזכיר הממשלה, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, נגיד בנק ישראל והמפקח על הבנקים ומר ג'רמי אופנהיים ראש יוזמת שינויי האקלים הבינ"ל של חברת 'מקינזי'.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הבעיה האסטרטגית של מדינת ישראל", אמר ראש הממשלה, "היא בראש ובראשונה ריכוזו של הנפט בידיים הלא נכונות וחלוקה לא נכונה של העושר בעולם. אם נפתח תחליפי אנרגיה לנפט נוכל לשנות את מאזן האנרגיה העולמי. אני מוכן לגייס כסף ממשלתי ופרטי כדי לעודד את המחקר והפיתוח בתחום מציאת תחליפים לנפט. המקור הכי זמין לכך נמצא אצלנו בשפע – אור השמש, האנרגיה הסולארית".
השר גלעד ארדן: "נדרשת מהפכה במשק הישראלי במעבר לכלכלה ירוקה, תוך שיתוף הסקטור הפרטי והממשלתי, שיתמרץ פיתוח ידע וטכנולוגיות, ויאפשר הובלה ישראלית בהתמודדות עם האתגרים הסביבתיים. מהפכה זו תאפשר בנוסף גם צמיחה ותעסוקה המבוססות על כלכלה ירוקה."
בנוסף, ציין השר ארדן בפני ראש הממשלה כי "כל עוד ישראל לא מקבלת על עצמה מחויבות להפחתת פליטות גזי חממה, היא עלולה להיתפס על ידי המדינות המתפתחות כמי שאינה בת שיח בתחום הסביבתי, דבר שיפגע ביכולתנו להצטרף למדינות ה -OECD, ולכן עלינו לקבל על עצמנו לקראת ועידת קופנהגן מחויבויות הפחתה שאפתניות בהתאם ליכולת הישראלית".
בתום המפגש הנחה ראש הממשלה את מנכ"ל משרדו, מר אייל גבאי, יחד עם מנכ"ל משרד האוצר ויו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, להציב בפניו בתוך כחודש תוכנית עבודה לארבע השנים הקרובות (2009-2013) אשר תמפה את המנופים והצעדים הנדרשים להפחתת פליטות גזי חממה, את ההשקעות הכספיות הנדרשות לכך ע"י המשק והממשלה, ואת הצעדים הרגולטורים הנדרשים להשגת היעדים.
כמו כן הורה ראש הממשלה לצוות להציג בפניו סקירה של הטכנולוגיות שבפיתוח ישראלי, שיש בכוחן להיות ראש חץ עולמי במאבק בפליטות גזי חממה, ואת המנופים הכלכלים הנדרשים כדי לסייע לגופים אלו ולאפשר להם לצעוד קדימה.
לדברי מר ג'רמי אופנהיים, ראש יוזמת שינויי האקלים הבינ"ל של חברת 'מקינזי', העולם מתקדם למהפכה של מעבר מהתבססות על דלקים לחיפוש אחר מקורות אנרגיה נקיים שאינם פולטים גזי חממה. בראש המדינות האלו ניתן להבחין בסין, הודו וברזיל שנעדרות נפט מקומי. מר אופנהיים ציין, כי מדינות אלה אינן ממתינות למחויבויות שיטיל עליהן גוף בינלאומי כל שהוא, אלא כבר מבצעות שינוי כלכלי מהותי, של מעבר לייצור ושימוש באנרגיה נקייה, וכי לישראל יכול להיות תפקיד חשוב במהלך זה.