מרות שמערכות קירור וחום השמש נשמעים כמו דבר והיפוכו מסתבר שיש מי שמתכננים לשמור על קור רוח במדבר הלוהט. מדענים ממכון פראונהופר של אוניברסיטת מילאנו מבצעים מחקר במרוקו, בו נעשה שימוש באנרגיה סולארית כדי לשמור על מזון מתכלה כגון חלב, יין ופירות טריים.
ניסוי חדשני לקירור מזון במדבר בעזרת אנרגיה סולארית
למרות שמערכות קירור וחום השמש נשמעים כמו דבר והיפוכו מסתבר שיש מי שמתכננים לשמור על קור רוח במדבר הלוהט. מדענים ממכון פראונהופר של אוניברסיטת מילאנו מבצעים מחקר במרוקו, בו נעשה שימוש באנרגיה סולארית כדי לשמור על מזון מתכלה כגון חלב, יין ופירות טריים.
אנרגיה סולארית נמצאת כבר בשימוש במערכות מיזוג אוויר חשמל במבנים, אך כעת גם רוצים החוקרים לשמור בקירור פירות ומוצרי מזון מתכלים אחרים באמצעות אנרגיית השמש. במסגרת פרוייקט MEDISCO הממומן על ידי הנציבות האירופית ומנוהל על ידי אוניברסיטת מילאנו, הותקנו במדבר מערכות סולאריות לבחינת אפשרויות קירור חלב ויין תוך שיתוף פעולה עם אוניברסיטאות וסוכנויות אנרגיה אירופיות.
שילוב של טמפרטורה גבוהה וחומר נגד קיפאון
המדענים התקינו קולטים המרכזים את אור השמש אל משקף המאפשר להמיר את קרינת השמש למים חמים בטמפרטורה של 200 מעלות. " יש צורך בטמפרטורת המים הקיצונית כדי להניע מכונת קירור בטמפרטורות חיצוניות גבוהות השוררים שם. אנחנו לא משתמשים בחשמל כדי לספק קירור, אנו משתמשים בחום. התוצאה היא זהה בשני המקרים: קירור בצורה של מים קרים או – במקרה שלנו – תערובת גליקול במים ", מסביר ד"ר תומס נונייז.
כמו מכונת קירור המייצרת קור בטמפרטורות של אפס מעלות, המומחים משתמשים בתערובת של אתילן גליקול, תמיסה של די אתילן גליקול ומים המשמשת כחומר נוגד קיפאון. היא מורידה את נקודת הקיפאון ומעלה את נקודת הרתיחה של החומר שאליו היא מוספת, ובכך הופכת אותו ליותר מתאים לאקלימים חמים. תערובת הגליקול והמים עוברת דרך מערכת המקררת את החלב. "אנו משתמשים במערכת שונה מעט עבור קירור יין, עם צינורות קירור המתפתלים בתוך חביות היין", אומר נונייז.
"השיטה שלנו אידיאלית עבור מדינות בהם יש ימים רבים של שמש ובאזורים מרוחקים בהם אין אמצעי קירור זמינים בשל מחסור במים או מקורות אנרגיה אמינים. היא ידידותית לסביבה ומקטינה את השימוש היקר בחשמל להפעלת מקררים קונבנציונאליים למינימום ", מונה נונייז את רשימת היתרונות של המערכת. " אמצעי הקירור תמיד זמין כאשר זורחת השמש, כלומר הוא מיוצר על פי דרישה, כאשר היא בשיאה."
שלום נתי
שמי יצחק מרקסמר, סיימתי דוקטורט בטכניון לפני כשנה וחצי (בנושא "ארובות שרב") והייתי מעוניין לשתף אותך ברעיון לבניית מקרר שאינו מבוסס על שימוש בקררים אלא באמצעות אפקט וונטורי. במידה ותיצור עימי קשר אוכל לשלוח לך מסמך רלוונטי.
יצחק
המוצר שלך מעניין אותי 0505338380
מעולה, רק 10 שנים עברו.
תשאיר פרטים אצל המזכירה שלי בטלפון : לך חפש-1-800
תודה
שלום ברשותי רעיון פורץ דרך בתחום ההתפלה הסולארית
אשמח לשלוח פרטים נוספים
בברכה יניב